Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

25 χρόνια στον δρόμο του αγώνα...

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Σπουδαστών είναι μια ομάδα φοιτητών που ξεκινά τη δράση της από το 1989 μετά την διάσπαση της ΚΝΕ. Πρώτη της συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων είναι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στους νόμους Σουφλιά για την παιδεία επί κυβέρνησης ΝΔ. Από τότε ξεκινά μία πορεία 25 ετών μέχρι σήμερα, που το σχήμα συμμετέχει και πολλές φορές πρωταγωνιστεί είτε σε κινητοποιήσεις του Συλλόγου για τα ζητήματα της σχολής (καθημερινότητα, εργαστήρια, πρόγραμμα σπουδών) είτε σε κινήματα εκπαιδευτικά (Παπανδρέου 95’, Αρσένης 98’, ΑΕΙ-ΤΕΙ 00’, Αξιολόγηση 03’,Καταλήψεις 06’,07’, Νόμος Διαμαντοπούλου 11’, Σχέδιο Αθηνά 12’) είτε σε κινήματα που αφορούν όλη την κοινωνία (τα πιο τελευταία, κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, αναθεώρηση του Συντάγματος, αντιπολεμικό κίνημα για το Ιράκ - Θεσσαλονίκη ‘03, Παλαιστίνη-Ιντιφάντα, Τουρκία, Αραβική Άνοιξη, Συρία, ΕΡΤ, Χαλυβουργία, ΒΙΟ.ΜΕ, ΜΜΜ, και άλλα..).
Όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα, το σχήμα μας δέχεται ισότιμα και ανοίγει το διάλογο σε κάθε συνάδελφο - συναγωνιστή ο οποίος στρέφεται συλλογικά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του και αμφισβητεί τη σημερινή πραγματικότητα.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία Σπουδαστών δρα στο χώρο της σχολής και στοχεύει στην ενδυνάμωση των γενικών συνελεύσεων και στην κινητοποίηση των φοιτητών για ζητήματα που αφορούν όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Λειτουργεί με τρόπο αμεσοδημοκρατικό και έχει στο εσωτερικό της συναγωνιστές με πολλές και διαφορετικές απόψεις οι οποίες μέσα στις διαδικασίες του σχήματος κουβεντιάζονται και συντίθενται πάνω στους τέσσερις βασικούς άξονες τον αντικυβερνητικό, τον αντι-ΕΕ, τον αντιαναδιαρθρωτικό και τον αντιμνημονιακό , χωρίς να αποκλείεται καμία (λειτουργία με σύνθεση αντιλήψεων και όχι με πλειοψηφίες).
Από το 1991 η Αριστερή Πρωτοβουλία Σπουδαστών υπερβαίνει τα όρια της σχολής, ξεπερνά το συντεχνιασμό που χαρακτηρίζει τα ανένταχτα σχήματα, και αποφασίζει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ενώνεται λοιπόν και συντονίζεται με εκατοντάδες σχήματα και αγωνιστές σε όλο το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ δημιουργώντας την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ). Eνώ ταυτόχρονα βλέπει την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα μιας μαχητικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε πανκοινωνικό επίπεδο.
Το φεστιβάλ με αφορμη την συμπλήρωση των 25 χρόνων της Αριστερής Πρωτοβουλίας Σπουδαστών διεξάγεται όχι μόνο για να διασκεδάσουμε αλλά και να έρθουν σε επαφή οι παλαιότεροι αγωνιστές με τους νεότερους να ανταλάξουν εμπειρίες ωστε να σφυριλατίσουν εκείνο το σπουδαστικό κίνημα που έχουμε ανάγκη στο σήμερα.Επίσης θεωρούμε σημαντικό την στιγμή που το κεφάλαιο προωθεί την αμορφωσιά τον σκοταδισμό και την υποκουλτούρα στην νεολαία να συμβάλουμε μέσω του πολιτικού και πολιτιστικού μας αντιπροτάγματος στην διαμόρφωση ενός νέου αξιακού προτύπου για την νεολαία.
"Ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές που περάσαμε μαζί, αφιερώνουμε το φεστιβάλ μας για την συμπλήρωση των 25 χρόνων ύπαρξής μας στον φίλο και πάνω από όλα σύντροφο Δημήτρη Μεραντζή που έφυγε τόσο πρόωρα απο κοντά μας." 
25 χρόνια τώρα παλεύουμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.Ο αγώνας μας είναι διαρκής και θα συνεχιστεί. 
Γιατί δεν θα υπακούσουμε σε όσους καταπατούν τα δικαιώματά μας σε παιδεία, εργασία, δημοκρατία. 
Μαζί με τους εργαζόμενους που πλήττονται με το χειρότερο τρόπο θα απαντήσουμε. 
Ραντεβού λοιπόν στους δρόμους του αγώνα…
Πρόγραμμα
17:00 μ.μ. Εκδήλωση-Συζήτηση: Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του σπουδαστικού κινήματος.
Επίσης workshop :"κοινωνικός αποκλεισμός στην υγεία,η τοξικοεξάρτηση στην κρίση".
19:00 Συναυλία με τους Previous day
Fuel Eate
Παρρησια
Sazman
θα ακολουθήσει Ρεμπέτικο Γλέντι.
Οικονομική Ενίσχυση 2 ευρω