Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΙΣ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, Αλλά….

…αυτό συμβαίνει γιατί πλησιάζει η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και όπως κάθε χρόνο οι καθεστωτικές παρατάξεις (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ) θυμούνται να το παίξουν αγωνιστικές στην προσπάθεια τους να καρπωθούν τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς. Θυμούνται να μιλήσουν για αγώνες και εξεγέρσεις, θυμούνται να μιλήσουν για ανατροπές, αυτοί που ανέκαθεν ήταν, είναι και θα είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων μέσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. 
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι το προηγούμενο διάστημα που οι φοιτητικοί σύλλογοι στην προσπάθεια τους να κινητοποιηθούν σχετικά με το νέο νόμο πλαίσιο και συνολικά για τις εξαγγελίες της Διαμαντοπούλου έβρισκαν απέναντι τους τις συγκεκριμένες παρατάξεις, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις των συλλόγων, κάτι το οποίο θα ισχυριστούν πάλι μετά τις συνελεύσεις του Πολυτεχνείου.
Παρατάξεις, που ενώ κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εκλογικά, μένουν απαθείς στα καθημερινά προβλήματα των φοιτητών, όπως η σίτιση, στέγαση, μετακίνηση. Είναι αυτοί που οι εκπρόσωποί τους στα τμήματα στηρίζουν τα νέα βάρβαρα προγράμματα σπουδών και τις απόψεις της διοίκησης του ΤΕΙ για κλείσιμο τμημάτων.
Η ΠΑΣΠ στήριξε στις προεδρικές εκλογές τον σημερινό πρόεδρο Καπλάνη, ο οποίος εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του ΤΕΙ. Αντίστοιχα η ΔΑΠ στηρίζει και αυτή τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων στο χώρο της Παιδείας. Είναι οι παρατάξεις των party και όχι της πολιτικής, είναι οι παρατάξεις της ενσωμάτωσης και όχι των αγώνων. Αυτή η λογική προωθείται από την ΠΑΣΠ Πανελλαδικά με ανακοίνωση της που ανοιχτά στηρίζει τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας και της Διαμαντοπούλου. (Δηλώσεις από τον Γραμματέα ΠΑΣΠ ΤΕΙ, Αλέξανδρος Θεοδωράκος).
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται στη σύγχρονη χούντα των ΠΑΣΟΚ-  ΔΝΤ- ΕΕ. με σκληρές αντιλαϊκές αλλαγές σε εργασία- παιδεία- δημοκρατικά δικαιώματα, με την πλήρη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΆΟΣ.   
Σε μια περίοδο που καταπατείται κάθε κεκτημένο των εργαζομένων και της νεολαίας (μείωση- πάγωμα μισθών, κόψιμο επιδομάτων, εντατικοποίηση σπουδών, καταπάτηση ασύλου, ποινικοποίηση αγώνων, κ.λ.π. ), η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει την αναγκαιότητα συνέχισης των λαϊκών και νεολαίιστικων αγώνων.
Είναι μεγάλη η ανάγκη στο σήμερα να υπάρξει η ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος με ένα μαχητικό πολιτικό περιεχόμενο σε ένα ευρύ μέτωπο παιδείας-εργασίας- δημοκρατίας. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης και να διεκδικήσει τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων.
Οι μαζικές  Γενικές Συνελεύσεις είναι ο μόνος τρόπος δημιουργίας ενός τέτοιου κινήματος, καθώς αποτελούν το ανώτερο όργανο διοίκησης των φοιτητικών συλλόγων και είναι υποχρέωση του κάθε φοιτητή να συμμετέχει σε αυτές.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ε. Α. Α. Κ.