Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Θέλει η ΠΑΣΠ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…
Μετά από Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε τη Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη με σκοπό την τοποθέτηση των παρατάξεων σχετικά με το Νέο Νόμο-πλαίσιο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου, η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ με σχετική πλειοψηφία σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ και έχοντας σύμμαχο το δεξί της χέρι στη ΣΤΕΦ την ακροδεξιά παράταξη της Α.Σ.Κ (δεξιοί αποχωρήσαντες από τη ΔΑΠ) έναντι του συνόλου των υπόλοιπων παρατάξεων, αποφάσισαν πως δεν είναι ώρα για Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, περνώντας κανονικά στην διεξαγωγή της εξεταστικής και μετά από 20 μέρες βλέπουμε τι θα γίνει. Η απόφαση αυτή των ΠΑΣΠ-ΑΣΚ κρατάει σε αδράνεια τους συλλόγους του ΤΕΙ για 3 εβδομάδες χωρίς να δώσει το δικαίωμα στους σπουδαστές να αποφασίσουν οι ίδιοι με συλλογικές διαδικασίες για το τι θα κάνουν και με ποιο τρόπο θα κινητοποιηθούν από δω και πέρα μέσω των Γενικών τους Συνελεύσεων, μετά και από την πραξικοπηματική ψήφιση του νομοσχεδίου της Διαμαντοπούλου.

Δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση η αυταρχική αυτή τοποθέτηση και στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων ΠΑΣΠ-ΑΣΚ που προσπαθούν να κλείσουν σε βάζο την φωνή των φοιτητών. Είναι άξιοι συνεχιστές μέσα στο ΤΕΙ της ίδιας αυταρχικής πολιτικής και καταστολής που ακολουθεί εδώ και 2 χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ πλάι σε ΝΔ-ΛΑΟΣ. Οι παρατάξεις στηρίγματα των αντιλαϊκών μέτρων εξαθλίωσης που προωθεί εδώ και καιρό κυβέρνηση και Τρόικα. Προσπαθούν να την σταματήσουν πριν καν ξεκινήσει να κυλάει η οργή των σπουδαστών του ΤΕΙ, που για χρόνια βιώνουν και αποτελούν τον δοκιμαστικό σωλήνα των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, και της εργασιακής περιπλάνησης και εκμετάλλευσης. Είναι αυτοί που αγωνίστηκαν" με συνέπεια για τις χειρότερες πτυχές της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Τοποθετήθηκαν υπέρ της αξιολόγησης, τον μοχλό τήρησης του νομοσχεδίου κ κλεισίματος τμημάτων. Ζήτησαν να φύγει το άσυλο από το κέντρο της Αθήνας την ώρα που η Αννούλα το κατήργησε
Χαζοί ή τσιράκια της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ; Την απάντηση δίνει η ίδια η ΠΑΣΠ...
Το ποτάμι όμως πίσω δεν γυρνά! Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές του ΤΕΙ να πάνε ενάντια σε ΠΑΣΠ ΑΣΚ που τους θέλουν να παραμείνουν αδρανείς και να κρατήσουν παθητική στάση την ώρα που Διαμαντοπούλου-Υπ. Παιδείας έχουν κηρύξει πόλεμο πριν καν ανοίξουν οι σχολές!! ενάντια στην Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στα κεκτημένα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας και των φοιτητών. Να πάνε ενάντια σ’ αυτούς που νοιάζονται μόνο για τα κομματικά τους συμφέροντα. Δεν είμαστε μόνοι, έχουμε φωνή και δικαιώματα! Πλάι στις αγωνιστικές αποφάσεις των 192 Φοιτητικών Συλλόγων πανελλαδικά σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πλάι σε κάθε πληττόμενο και αγωνιζόμενο κομμάτι εργαζομένων. Να μαζικοποιήσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων και να πάρουμε την κατάσταση και το μέλλον στα χέρια μας!
Οι φοιτητές θα πουν την τελευταία λέξη! Με όπλο τις συλλογικές διαδικασίες και τις αγωνιστικές αποφάσεις. Με εμπειρία από τις νίκες του φοιτητικού κινήματος το 06’-07’, με ελπίδα από τον Δεκέμβρη του 08’ και με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα από την δυναμική των πλατειών των τελευταίο καιρό, συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ