Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Στην συνέλευση της Σ.Ε.Υ.Π την Πέμπτη 27/3 και ενώ η Γενική Συνέλευση είχε απαρτία(η οποία καταμετρήθηκε από το προεδρείο 2φορες)δύο από τις δυνάμεις που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αναγνώρισαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Για να προλάβουμε τον αναγνώστη ,δεν ήταν η ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές.Δυστυχώς και το τονιζουμε δυστυχώς ήταν δύο δυνάμεις που θέλουν να αυτοχαρακτηρίζονται και αγωνιστικές,η ΑΡΕΝ και το ΜΑΣ-ΠΚΣ-ΚΝΕ.Φαίνεται πως τελικά οι δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα του κινήματος,δεν είναι και τόσο με αυτό,όταν το κίνημα παίρνει αποφάσεις που δεν είναι δικές τους .
Η ΑΡ.ΕΝ αφού λόγο εκλογών έκανε μια προσπάθεια να διαχωριστεί από τα κοινά πλαίσια που τόσα χρόνια λέει ότι επιδιώκει (μάλλον για καιροσκοπικούς σκοπους)μας είπε ότι δεν έχει απαρτία η συνέλευση και κάλεσε το Δ.Σ να αποφασίσει,σαμποτάροντας το ρόλο της Γενικής Συνέλευσης που είναι τ’ανώτερο όργανο του φοιτητικού συλλόγου.
Όσο για το ΜΑΣ,η οπορτουνίστική του στάση από σχολή σε σχολή δεν έχει τελειωμό.Ενώ στην Σ.Τ.Εφ οι συνελεύσεις διεξάγονται χωρις να θέτει ποτέ ζήτημα,στην Σ.Δ.Ο και στην Σ.Ε.Υ.Π κάνουν ακριβώς το αντίθετο,για ευνόητους λόγους και σαμποτάρουν τις αποφάσεις των συλλόγων.Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Δ.Σ της Σ.Δ.Ο εδώ και 1 χρόνο τώρα, ακολουθεί πρακτικές ΔΑΠ,ώστε να μπλοκάρει αποφάσεις και μετά βγαίνει λέγοντας πως φταίει η Ε.Α.Α.Κ.
Από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι χυδαίο και ντροπιαστικό ,δυνάμεις που θέλουν να αυτοαποκαλούνται αριστερές και αγωνιστικές,να μην αναγνωρίζουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.
Να μας πούν οι συνάδελφοι από την ΑΡ.ΕΝ και Π.ΚΣ ποιοί είναι οι στόχοι τους για το φοιτητικό κίνημα.
Μήπως τους συμφέρει να μην παίρνουν αποφάσεις οι Γενικές Συνελεύσεις;
Μήπως τα παχιά τους λόγια σε κάθε συνέλευση ,έχουν ένα ταβάνι στις 7 Μάη(φοιτητικες εκλογές);
Εμείς καλούμε κάθε αγωνιζόμενο φοιτητή και κάθε σκεφτόμενο μέλος του ΜΑΣ και της ΑΡΕΝ να γυρίσει την πλάτη σ’αυτές τις λογικές που διαλύουν το κίνημα.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καλούμε τον φοιτητή στον δρόμο του αγώνα και της συλογικής ρήξης και της ανατροπής ,στον δρόμο που μπορεί να καταφέρει νίκες για αξιοπρεπής σπουδές και ζωή.
Καλούμε ακόμα και τώρα αυτές τις δυνάμεις σε κοινή ανατρεπτική δράση γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει πολιτικά επικίνδυνο το φοιτητικό το εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα ,για να βγει μπροστά κυρίαρχος ο αγωνιζόμενος λαός.
Ας σταματήσουν τις κωλοτούμπες και ας αλλάξουν στάση.
Όλα αυτά τα λέμε από την πραγματική μας αγωνία ,να μην αποπροσανατολιστεί το κίνημα από τις πρακτικές τους και για κανέναν άλλο λόγο.
Εμείς παλεύουμε για την ανατροπή ,η οποία δεν έρχεται μέσα από γραφειοκρατικά τερτίπια ,αλλά μέσα από διαδικασίες βάσης και από δυναμικές κινητοποιήσεις στο δρόμο του αγώνα.
Η Ε.Α.Α.Κ αγνωρίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου της Σ.Ε.Υ.Π και θα την υλοποιήσει .
Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις.

Che Guevara