Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

Το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη ξεκίνησε από το Παράρτημα η πιο μαζική, η πιο δυναμική πορεία για την επέτειο του πολυτεχνείου που υπήρξε ποτέ στην πόλη της Πάτρας, τα τελευταία χρόνια. 7.000 μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έδωσαν για άλλη μια φορά την πιο ηχηρή απάντηση ενάντια στην σύγχρονη «χούντα», πολιτική και οικονομική  από ΔΝΤ, ΕΕ και ΠΑΣΟΚ. Η μαζικότητα και η μαχητικότητα επισφράγισε δυναμικά τις εκδηλώσεις και την παρέμβαση στον λαό της πόλης.
Αυτή τη φορά τον ρόλο των τανκ τον έπαιξαν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής. Με πολιτική εντολή του ΠΑΣΟΚ η μαζικότατη πορεία αντιμετώπισε την πιο σκληρή καταστολή που γνώρισε η Πάτρα από την εποχή του Ν. Τεμπονέρα. Απρόκλητα, δακρυγόνα και ασφυξιογόνα έπεφταν κατά ρυπάς και χτυπούσαν στο ψαχνό: στην καρδιά της πορείας. Χωρίς να γίνεται ουσιαστικά το παραμικρό τα ΜΑΤ έσπασαν την πορεία.
Σε μια περίοδο αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έδειξαν για μια ακόμη φορά την οξύτατη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις επιλογές της «χούντας» του ΠΑΣΟΚ και συνολικά την μεγάλη πτώση του δικομματισμού. Η νεολαία και ο εργαζόμενος κόσμος δεν δέχονται να πληρώσουν το χρέος και την οικονομική κρίση που γέννησε η πολιτική του κεφαλαίου. Η αγανάκτηση και η οργή του λαού εκφράζεται δυναμικά στις κινητοποιήσεις του. Αυτά τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά είναι που σήμερα φοβάται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί του, όπως το ΛΑΟΣ και η ΝΔ. Κάθε προσπάθεια αντίστασης για την σημερινή κυβέρνηση είναι αναγκαίο να φιμώνεται και να καταστέλλεται.
Καθόλου τυχαία δεν αποτελούν τα φετινά γεγονότα κατά τη διάρκεια του τριήμερου εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων στο χώρο του παραρτήματος για τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός  μόλις λίγες ώρες πριν την πορεία των φοιτητικών συλλόγων κατά τη διάρκεια μαθητικής κινητοποίησης έγινε ρήψη δακρυγόνων στο χώρο του παραρτήματος με στόχο την απονέκρωσή του.  Η προβοκάτσια απέναντι στον χώρο του Παραρτηματος ταυτίζεται με την υπονόμευση των αγώνων που έχει δώσει ο λαός της Πάτρας τις τελευταίες δεκαετίες. 
Πολιτικός ένοχος δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ και τη νεολαία του μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο. Είναι ενδεικτικό πως η αδυναμία των πρασινοφρουρών να πείσουν ότι βρίσκονταν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία μνημείου για τα γεγονότα αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το χώρο του Παραρτήματος. Εκεί βρίσκονται κάθε χρόνο τα στελέχη του κόμματος για να τιμήσουν με μνημόσυνο τους νεκρούς που κάθε μέρα σκοτώνουν ξανά με την πολιτική που εφαρμόζουν.
Η προκλητική κίνηση για  κατάθεση στεφάνου από το ΠΑΣΟΚ έχοντας οργανωτικό εγγυητή τη ΠΑΣΠ απαντήθηκε με τον κατάλληλο τρόπο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που κινούνται εδώ και καιρό ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ και του ΔΝΤ ‘’επέστρεψαν’’ την χυδαία κίνηση αυτών που προβάλουν την πολιτική τους ως αναγκαία και λειτουργούν ως σύγχρονη χούντα.
Είναι σήμερα πιο επιτακτικό από ποτέ η απονέκρωση και η υπονόμευση του Παραρτήματος να μην βρίσκει πλάτες από κομμάτια της Αριστεράς. Η ανακοίνωση των ΠΑΜΕ – ΜΑΣ  που αναφέρει πως ‘’Στην Πάτρα, η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στεγάζει το παρακράτος στο παράρτημα και αλλού’’  μόνο χέρι βοηθείας μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια καταστολής κινηματικών αντιστάσεων. Είναι επικίνδυνη σε μια συγκυρία που η προβοκάτσια για το λαϊκό κίνημα είναι καθημερινή πρακτική.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η καταστολή δεν θα μας υποτάξει:
 ο λαός θα δυναμώσει την πάλη του, η σύγχρονη  «χουντα» θα ανατραπεί!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΕΑΑΚ