Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!!!!!

Η εικόνα από το ΤΕΙ  Αμαλιάδας…….
Από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς οι σπουδαστές του παραρτήματος Αμαλιάδας, που υπάγεται στο ΤΕΙ Πάτρας, αντιμετώπιζαν μια σειρά από προβλήματα που εμπόδιζαν την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής τους λειτουργίας. Τέτοια ήταν η αλλαγή προγράμματος σπουδών, ο πολύ μικρός αριθμός καθηγητών, η ακαταλληλότητα του κτηρίου(έλλειψη αιθουσών, σεισμόπληκτο), αλλά και η μη αξιοποίηση του νέου με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται τα μαθήματα. Οι σπουδαστές βλέποντας αυτήν την κατάσταση απάντησαν άμεσα μέσω της μαζικοποίησης των γενικών συνελεύσεων και με μια σειρά από παραστάσεις διαμαρτυρίας. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η απόφαση για χαμένο εξάμηνο από το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας, χωρίς να φέρουν ευθύνη οι σπουδαστές για την μη διεξαγωγή των μαθημάτων. Παράλληλα, στην διάρκεια της διαμαρτυρίας η κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας εξαπέλυσε προσωπικές απειλές σε συναδέλφους από το ΤΕΙ Αμαλιάδας (συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, Καπλάνης ανέφερε σε συνάδελφο- συναγωνιστή ότι «εσένα θα σε καταστρέψω»). Οτιδήποτε και εάν συμβεί ευθύνη θα φέρει εξολοκλήρου η κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ)
...….η εικόνα από το μέλλον της εκπαίδευσης που μας ετοιμάζουν
Βιώνουμε μια περίοδο που η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ εξαπολύει μια πρωτοφανή επίθεση σε παιδεία, εργασία και δημοκρατικά δικαιώματα, στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης προς το συμφέρον του κεφαλαίου.
Στην επίθεση στα κεκτημένα των φοιτητών έρχεται να προστεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο και η κατάθεση του. Ένας νόμος που εντείνει την επιχειρηματικοποίηση της 3βάθμιας εκπαίδευσης, την διαγραφή φοιτητών, την επιβολή διδάκτρων, το κλείσιμο τμημάτων, την κατάργηση και την περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων και ταυτόχρονα επιβάλλει την ποινικοποίηση των αγώνων(κατάργηση ασύλου).
Δεν είναι τυχαίο που η αρχή αυτής της επίθεσης ξεκινάει από περιφερειακά ιδρύματα, όπως το ΤΕΙ Αμαλιάδας. Τέτοιες πολιτικές λαμβάνουν χώρα και στο ΤΕΙ Πάτρας, αλλά και συνολικά σε ΑΕΙ- ΤΕΙ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·    Να δοθεί παράταση εξαμήνου στου σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας
·    Να μην χαθεί κανένα εξάμηνο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
·    Καμία κατάθεση του νέου νόμου- πλαίσιο
ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ