Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!


Στην εποχή της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που έχει υπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στην εποχή της πιο λυσσαλέας επίθεσης για να υπερβεί το κεφάλαιο την κρίση του, όπου κυβέρνηση – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ και οι σύμμαχοί τους (πολιτικοί, συνδικαλιστικοί, οικονομικοί κλπ), μέσω του Συμφώνου για το Ευρώ, του Psi , και των αλλεπάλληλων τοκογλυφικών δανειακών συμβάσεων προσπαθούν να επιβάλλουν ένα μνημόνιο για πάντα. Στην εποχή όπου η ανεργία χτυπάει νούμερα ρεκόρ και οι πολιτικές αυτοκτονίες είναι εντός της ημερήσιας διάταξης τίθεται το ερώτημα: μπορεί να πάει αλλιώς και αν ναι, πώς;

Η απάντηση που επιχειρούμε να δώσουμε έχει διπλό χαρακτήρα. Πρώτον φυσικά και μπορεί να πάει αλλιώς. Για να πάει όμως αλλιώς οφείλει να τεθεί από το σύνολο της νεολαίας και του εργαζόμενου κόσμου ο στόχος για την ανατροπή της επίθεσης, και τη σύγκρουση με τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του κεφαλαίου (χρέος, Ε.Ε., Μνημόνια κτλ)  που έχει εξαπολυθεί και η οποία όχι μόνον κάνει τις κατακτήσεις νεολαίας και εργαζομένων να φαντάζουν όμορφη ασπρόμαυρη εικόνα αλλά στραγγαλίζει και τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες του λαού. Δεύτερον βαθιά επίγνωση πως μια τέτοια πολιτική στοχοθεσία δεν αναμένουμε να εφαρμοσθεί από κάποια από τις υπάρχουσες θεσμικές μορφές, αλλά πως μπορεί να επιβληθεί μονάχα με την δύναμη των αγώνων μας, και από ένα μαχητικό κίνημα νεολαίας-εργαζομένων. Οπότε αυτή την πολιτική πρόταση επιδιώκουμε να την θέσουμε στην κρίση του κόσμου που πλήττεται μέσα στα μαζικά αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων, μέσα στις κατειλημμένες σχολές και στις συντονιστικές επιτροπές τους, μέσα στις απεργιακές φρουρές και τις απεργιακές επιτροπές, μέσα στις διαδηλώσεις. Αποτελεί, τελικά, έναν πολιτικό στόχο – εργαλείο που από την μία επιδιώκει να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του κόσμου ο οποίος πλήττεται αλλά από την άλλη να ανοίξει με καλύτερους πλέον όρους τον δρόμο για την υπέρβαση του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού συστήματος.
Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και με αυτή την πολιτική πρόταση καλούμε την σπουδάζουσα νεολαία στις 16 Μαΐου να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Ε.Α.Α.Κ., να ενισχύσει τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. Η εκλογική ενίσχυση της Ε.Α.Α.Κ. , και σε αυτό θέλουμε να είμαστε καθαροί, δεν έχει ανταλλακτική αξία στα χέρια μας. Δεν είναι ψήφος που πωλείται, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης φιαλών ουίσκι, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης σημειώσεων ή ακόμα περισσότερο “βοηθείας για το μάθημα με το καλό κονέ που έχω”. Αντίθετα ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνει:

1ον  Ένα καθαρό μαύρο στην βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει οι πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων και τα πολιτικοί τους βραχίονες μέσα στις σχολές (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ).
2ον  Είναι ψήφος όχι τόσο για τις 16 αλλά πολύ περισσότερο για τις 17 Μάη. Γιατί δεν είμαστε αυτοί που την επόμενη μέρα θα κοιτάξουν να εξαργυρώσουν την ψήφο σε καρέκλες, κομπρεμί κλπ. Αντίθετα, ζητούμενο για το φοιτητικό κίνημα είναι την επαύριο κιόλας των εκλογών, το ξέσπασμα κινηματικών διαδικασιών για την ανατροπή τόσο του  νέου νόμου πλαίσιο όσο και της αντιλαϊκής επίθεσης συνολικότερα. Η ως τα τώρα στάση μας και πολύ περισσότερο η ίδια η μάχη του φοιτητικού κινήματος που κατάφερε να μπλοκάρει στην πράξη τον νέο-νόμο έκτρωμα για τα πανεπιστήμια  αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αυτής μας της θέσης και πρακτικής, κόντρα σε κάθε προσπάθεια πειθάρχησης και φίμωσης της νεολαίας.
3ον  Γιατί μέσα και από αυτήν τη διαδικασία θέλουμε να εκφραστεί ένα τρίτο πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα της αριστεράς στα πανεπιστήμια. Το ρεύμα της άλλης αριστεράς, που έχει πάρει διαζύγιο από τόσο από την αριστερά του “μη χείρον βέλτιστο” και του κοινοβουλευτικού (α)διεξόδου (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΡΕΝ) όσο και από την αριστερά της ήττας, και της στείρας διαμαρτυρίας, αρκεί το κόμμα-μοναστήρι να είναι καλά (ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ). Το ρεύμα της αριστεράς των μαζικών νικηφόρων συλλογικών αγώνων, της ρήξης και της ανατροπής.
Με αυτή την έννοια και με αυτούς τους στόχους καλούμε τους φοιτητές αφενός να γυρίσουν την πλάτη στους πολιτικούς φορείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ανεργία και λιτότητα στην νεολαία, όπως άλλωστε και το σύστημα που υπερασπίζονται. Αφετέρου να εκφράσουν την οργή και αγανάκτηση τους όχι μέσω της ακίνδυνης επιλογής όπως έχει αποδειχθεί αυτού της αποχής/ λευκού/άκυρου άλλα αυτή η οργή να εκφραστεί μέσα από τις δυνάμεις που παλεύουν για την ήττα της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων και των θεσμών που τις συντηρούν. Έτσι και αλλιώς ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα μονάχα από τα κινήματα νεολαίας εργαζόμενων. Με μια άλλη, λοιπόν, αριστερά για μια άλλη ζωή. Με μια αριστερά ανεξάρτητη από την αστική πολιτική και τα κόμματα της, με μια αριστερά μαχόμενη, έξω από τους αδιέξοδους δρόμους της συνδιαχείρησης και του συμβιβασμού. Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής για τις επαναστάσεις της νέας εποχής.
Στις 16 Μαΐου δυναμώνουμε το ρεύμα της ανατροπής στηρίζουμε-ψηφίζουμε:
         Α.Π.Σ – Ε.Α.Α.Κ.