Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!


Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από όταν η ΝΔ, το  ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να «συγκυβερνήσουν», προκειμένου να «σώσουν» τον (ήδη χρεοκοπημένο) λαό από την ακυβερνησία και τη χρεοκοπία. Βασικό επίδικο για το σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης ήταν η σταθερότητα στη χώρα και η ανάπτυξη-ανάκαμψη της οικονομίας ενώ «μότο» και των τριών η «επαναδιαπραγμάτευση» των Μνημονίων. Στην πραγματικότητα μοναδικός τους στόχος ήταν η ακόμα πιο σκληρή προώθηση της ίδιας πολιτικής, ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στην νεολαία και τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
Η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει ακόμα ένα πακέτο μέτρων προκειμένου να εξοικονομηθούν τα πολυπόθητα 11,5 δις και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου. Η συνταγή είναι πλέον γνωστή: τα μέτρα που συνοδεύουν κάθε δόση πλασάρονται ως η απαραίτητη σανίδα σωτηρίας της χώρας για την παραμονή της στην Ευρωζώνη.  Ο λαός όμως πρέπει να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει πως δεν μας ενδιαφέρει η σωτηρία του ΕΥΡΩ-της Ε.Ε και του συστήματός σας!
Το νέο πακέτο μέτρων που θέλει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση κάτω από τις εντολές της Ε.Ε και του Ελληνικού Κεφαλαίου περιλαμβάνει: την κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εργασίας, νέα μείωση μισθών και συντάξεων,  απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μείωση της αποζημίωσης, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας(μέχρι και νησιά θα ενοικιαστούν), διάλυση-Ιδιωτικοποίηση Υγείας-Παιδείας, θέσπιση νέων φόρων χαρατσιών, επιβολή διδάκτρων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Πρόκειται ξανά για μέτρα που γίνεται ξεκάθαρο πως δεν έχουν στόχο την μείωση του χρέους όπως μας λένε αλλά την αύξηση της εκμετάλλευσης ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών. Ένα ακόμα παράδειγμα που φαίνεται ο ταξικός χαρακτήρας των μέτρων φαίνεται από την εξαίρεση των υπαλλήλων των κατασταλτικών μηχανισμών (ΜΑΤ,ΔΙΑΣ κτλ).
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ Ή ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να ξαναβγεί στο δρόμο του αγώνα με Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτήσει τα δικά του όργανα πολιτικής με μαχητικές, πολύμορφες δράσεις, να ανατρέψει τους νόμους που διαλύουν το πανεπιστήμιο και  τσακίζουν τα δικαιώματα της νεολαίας και να ενωθεί, από τη σκοπιά του σημερινού και μελλοντικού εργαζόμενου, με τον αγώνα της υπόλοιπης κοινωνίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ως κομμάτι του λαϊκού κινήματος πρέπει να παλέψει μαχητικά για την ανατροπή των Μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών νόμων που το συνοδεύουν, για τη διαγραφή του χρέους (δεν είναι του λαού – δεν το αναγνωρίζουμε – δεν το πληρώνουμε) και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί το βασικό στρατηγό του κοινωνικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει.
Μέσα από διαδικασίες βάσης ( συνελεύσεις, συντονισμός ), απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις,  φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, φοιτητικό και εργατικό κίνημα,  πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους απέναντι στα νέα μέτρα αλλά και για την ανατροπή όλων των προηγούμενων.
Ας γνωρίζουν καλά τα αστικά επιτελεία που σχεδιάζουν το τσάκισμα της νεολαίας πως τους περιμένει ένας θερμός χειμώνας. Η γενιά μας να γίνει ο εφιάλτης τους!