Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΈΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΈΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Την Κυριακή 10/3 οι σπουδαστικοί Σύλλογοι απο το ΤΕΙ Πάτρας βρέθηκαν το μεσημέρι στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου με σκοπό να κινητοποιηθούν ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» που φέρνει η τρικομματική κυβέρνηση με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση εμπορευματοποίηση και κατακερματισμό της Δημόσιας Δωρεάν Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που εδώ στην Πάτρα την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα μεταφέρει κλείνει και συγχωνεύει σχολές καταργεί πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα σε μια σειρά από τμήματα κυρίαρχα στα ΤΕΙ και σε μερικά ΑΕΙ. Οι σπουδαστές των συλλόγων της ΣΔΟ και της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ της Πάτρας για άλλη μια φορά κινητοποιήθηκαν και άνοιξαν τα διόδια της γέφυρας για περισσότερο απο τρεις ώρες με σκοπό να κάνουν γνωστό στους κατοίκους συνολικά της Δυτικής Ελλάδας τα δίκαια αιτήματα τους για απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά» για το αναφαίρετο δικαίωμα της νεολαίας και των πολιτών να έχουν ολοι πρόσβαση σε ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό όπως είναι η παιδεία. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες εταίρους της Μνημονιακής κυβέρνησης όπως είναι η Γαλλικών συμφερόντων εταιρεία Γέφυρα Α.Ε που επωμίζεται τα έσοδα από την είσπραξη των διοδίων δεν αρέσουν οι κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου κοιτώντας μόνο τα χαμένα Ευρώ που δεν εισπράττουν. Ετσι κάλεσαν τους αρμόδιους σε τέτοιες καταστάσεις! Την αστυνομία την ασφάλεια και τα ΜΑΤ. Με σκοπό να επιβάλλουν όπως ξέρουν καλά να κάνουν εδώ και τρία χρόνια με περίσσιο αυταρχισμό τρομοκρατία και καταστολή την τάξη και την νομιμότητα για τη διασφάλιση του Ευρώ που πρέπει να ρέει άφθονο στις τσέπες των μεγαλοκαρχαριών της ανάπτυξης της αισχροκέρδειας, σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας.
            Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη κράτηση των προσωπικών στοιχείων μελών του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΔΟ από την Ασφάλεια Πάτρας! Και την χυδαία τρομοκράτηση και εκφοβισμό που δέχτηκαν οι σπουδαστές επειδή αρνούνται να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις του υπουργείου Παιδείας την μνημονιακής κυβέρνησης και των δυνάμεών καταστολής.Επειδή βλέπουν έναν άλλο δρόμο με περισσότερες προσδοκίες, πιο ελπιδοφόρο από το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για μας τα κυβερνητικά επιτελεία. Τους κάνουμε γνωστό μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις πως η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες και τα συμφέροντα της νεολαίας και των σπουδαστών. Η τρομοκρατία και η βίαιη καταστολή που εξαπολύουν σε όποιον αντιστέκεται και σηκώνει ψηλά το κεφάλι απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων για την δήθεν ανάπτυξη που φέρνουν αποδεικνύουν το φόβο τους για την ανατροπή τους!