Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Πίσω στους δρόμους της.. φωτιάς!


Δεν έχει προηγούμενο η επίθεση της κυβέρνησης σε παιδεία – εργασία – κοινωνία, καθώς ο κοινωνικός στραγγαλισμός φαίνεται να εντείνεται στο έπακρο. Από τη ριπές της Χαλκιδικής και τις σκάλες του μετρό, μέχρι τα λιμάνια, τα εργοστάσια και τα σχολικά μπουντρούμια, ο απόηχος της κοινωνίας η οποία βράζει και φλέγεται στο καζάνι της αντιλαϊκής επίθεσης που την έχουν βουτήξει, κυβέρνηση – Ε.Ε- Δ.Ν.Τ, ακούγεται πιο ελπιδοφόρος από ποτέ. Ακούστε!
Σε αυτό το φόντο, στο στόχαστρο μπαίνει η παιδεία συνολικά για ακόμη μια φορά, ενώ επιδιώκεται το ξεπέρασμα της κρίσης του κεφαλαίου μέσα από την καταπάτηση κάθε εργασιακού και νεολαιίστικου δικαιώματος και ανάγκης.
Το σπουδαστικό κίνημα όμως, ιδιαίτερα εκείνο που ξεπήδησε μέσα και στα αμφιθέατρα του ΤΕΙ της Πάτρας, το οποίο το προηγούμενο διάστημα έδωσε ένα μεγάλο και δίκαιο αγώνα, καταφέρνοντας να μετρήσει ηχηρά βήματα απέναντι στο Υπουργείο και την κυβέρνηση, που με το «Σχέδιο Αθηνά» επιτάσσουν την διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωρίζει καλά. Γνωρίζει καλά, πως η κυβέρνηση που σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ-ΔΝΤ, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου το οποίο βρίσκεται σε κρίση, πήγαν να καταργήσουν τις σχολές τους, να συγχωνεύσουν τα γνωστικά τους αντικείμενα και να απαξιώσουν πλήρως τα πτυχία τους, επειδή δεν τους ήταν πλέον «παραγωγικά». Γνωρίζει καλά επίσης πως από πέρυσι κιόλας με το PSI, έχει αρπαχθεί το 70% των αποθεματικών των ΤΕΙ και των πανεπιστημίων, σε μια προσπάθεια ανοίγματος περεταίρω του δρόμου για την αποσύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας, εγκαθιδρύοντας μάλιστα και τα συμβούλια διοίκησης. Γνωρίζει ακόμη τι θα πει τρομοκρατία και καταπάτηση κάθε γροθιάς που υψώνεται για να τους ισοπεδώσει, μετρώντας ακόμη τα τραύματα που της άφησαν οι τραμπούκοι της ΠΑΣΠ, γνωστά τσιράκια και εφαρμοστές της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και τις απειλές για απολυμένους καθηγητές και χαμένα εξάμηνα από το συμβούλιο ΤΕΙ.
    Ειδικά στο ζήτημα του εξαμήνου είναι πλέον ξεκάθαρο παρά ποτέ στα μάτια όλων μας με ποιών τα συμφέροντα είναι και ποιων τους σκοπούς εξυπηρετεί και η διοίκηση του ΤΕΙ και οι κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που όλο το τελευταίο διάστημα δεν κάναν τίποτα άλλο από το να τρομοκρατούν το σύνολο των σπουδαστών ότι θα χαθεί το εξάμηνο. Αυτοί είναι που πραγματικά τα θέλουν όλα αυτά. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧ.ΑΘΗΝΑ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ και όποια άλλη κυβερνητική πολιτική μέσα στα ιδρύματα.

Κανένα εξάμηνο δεν πρέπει να χαθεί καμία τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει ξανά. Μπορούμε να το κερδίσουμε και όπως το κέρδισαν με ανυποχώρητους αγώνες όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι δικοί μας τα προηγούμενα χρόνια. Παράνομη δεν θα είναι αυτή η απόφαση είναι όλες οι αποφάσεις που έχουν πάρει κόντρα στις αποφάσεις όλων των συλλογικών οργάνων μέσα στο ΤΕΙ πράγμα που φάνηκε με τον πιο έντονο τρόπο στην μάχη που δίνουμε με το ΣΧ.ΑΘΗΝΑ όλο αυτό το διάστημα με τη διοίκηση να λέει σαφέστατα ναι στο κλείσιμο του ΤΕΙ.
Ακριβώς επειδή τη στρατηγική αυτή του Κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση του, τη γνωρίζουμε καλά, και επειδή είμαστε σε θέση να αναγνώσουμε τον.. «γεμάτο ροδοπέταλα» δρόμο που έχει στρώσει για τη νεολαία και για τους εργαζομένους, ρίχνοντας την ανεργία στη νεολαία μόνο στο 60%, αφήνοντας κάθε μέρα δεκάδες νοικοκυριά δίχως ρεύμα και νερό, απολύοντας ή τοποθετώντας σε εφεδρεία «μερικές χιλιάδες» εργαζόμενους, και εξαγγέλλοντας μισθούς και συντάξεις πείνας για το λαό και τη νεολαία και επιτάσσοντας μας πριν ακόμη απεργήσουμε, έχουμε επιλέξει έναν άλλο δρόμο. Κόντρα στην τρομοκρατία απέναντι σε όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματα του στον καιρό των μνημονίων, της τρόικας, του χρέους που είναι ξεκάθαρη 'Η ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ή ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, είναι πιο επιτακτικός παρά ποτέ   ο δρόμος του αγώνα και της ανατροπής! 
Απέναντι στην εκστρατεία κυβέρνησης και ΕΕ να επιβάλουν έναν ατσάλινο κλοιό ανελευθερίας και τρομοκράτησης, απαντάμε με συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις. Τώρα είναι η ώρα που το φοιτητικό κίνημα πρέπει να υψώσει ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο αντίστασης στη λαίλαπα των μέτρων που θέλουν να επιβάλουν. Τώρα είναι που το φοιτητές μαζί με τα αδέρφια τους τους μαθητές των Λυκείων μαζί με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους και τους καθηγητές στα λύκεια και στα σχολεία δεν πρέπει να φοβηθούν και να μην πάνε πίσω από αυτά που τους ανήκουν. τώρα είναι που το φοιτητικό κίνημα πλάι στο εργατικό θα δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι σε ΥΠ.παιδείας κυβέρνηση τρόικα οτι φτάνει πια ως εδώ υπάρχει άλλος δρόμος από την χρεοκοπημένη παιδεία σας και την πολιτική σας.