Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΧΑΜΕΝΟ! ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ!


Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μία παραφιλολογία στους διαδρόμους της ΣΕΥΠ, η οποία υποκινείται από τη διευθύντρια του συλλόγου και μέλος του συμβουλίου Τ.Ε.Ι.,  αναφορικά με το χαμένο εξάμηνο, τη χαμένη επαναληπτική εξεταστική του Σεπτέμβρη και τη νομιμοποίηση από το ΣΤΕ των προεδρικών διαταγμάτων (36), ένα εκ των οποίων αναφέρεται και στην κατάργηση του τμήματος της Κ.Ε.
Πέρα από το γεγονός ότι δεν ανεχόμαστε οι κουβέντες που αφορούν το εργασιακό και σπουδαστικό μας μέλλον να γίνονται στους διαδρόμους( πρόχειρα και με ευκολία) ακόμα περισσότερο όταν γίνονται από καθηγητές οι οποίοι τοποθετούνται ξεκάθαρα ενάντια στα συμφέροντα των σπουδαστών της Κ.Ε. Δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει κουμάντο στις ζωές μας.
Η ποινικοποίηση του αγώνα που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την πολιτική που την γεννά, δε θα περάσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η φήμη για χάσιμο εξαμήνων αφορά τις σχολές οι οποίες αγωνίστηκαν περισσότερο για το σ. Αθηνά δηλαδή τα τμήματα της ΣΔΟ και το τμήμα της Κ.Ε. Αφού και η ΣΤΕ και τα υπόλοιπα τμήματα της ΣΕΥΠ έχασαν μεγάλο μέρος μαθημάτων αλλά βρέθηκε λύση για το σώσιμο του εξαμήνου. Το συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. αποδεικνύει περίτρανα για ακόμα μια φορά ποια πολιτική επιλέγει να εφαρμόσει στο χώρο του ιδρύματος. Άλλα Τ.Ε.Ι. με παρόμοια κινηματική δράση ενάντια στο σ. Αθηνά θα κάνουν μαθήματα μέχρι τα μέσα Ιουλίου ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο. Βέβαια αυτό για τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. , Σ. Καπλάνη και τους συμμετέχοντες στο συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. αποτελεί ψιλά γράμματα. Ενώ είναι εμφανές ότι ακόμα και σήμερα τόσο καιρό μετά το «άνοιγμα» του ιδρύματος το συμβούλιο ακόμα να πάρει απόφαση και μεταθέτει το θέμα συνεχώς. Ο δίκαιος αγώνας των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Πάτρας για την παιδεία και την κοινωνία των δικών μας αναγκών, δεν καταστρατηγείται.

Ενάντια στις ανάγκες του κεφαλαίου προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες, για το πανεπιστήμιο των δικών μας αναγκών, για το εργασιακό μας μέλλον. Παλεύουμε από το δικό μας μετερίζι, έμπρακτα αλληλέγγυοι προς όλες τις εστίες αντίστασης, είτε αυτές βρίσκονται στα εργοτάξια του μετρό, είτε στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, είτε στα οδοφράγματα της Τουρκίας κλπ.
Ως Αριστερή Πρωτοβουλία Σπουδαστών - Ε.Α.Α.Κ. καλούμε όλους τους φοιτητές να αγωνιστούν ενάντια στην ολότητα της επίθεσης, όπου κι αν αυτή βρίσκει έδαφος, συζητώντας και παίρνοντας αποφάσεις μέσω των συλλογικών τους οργάνων, τις γενικές μας συνελεύσεις.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. Ή ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ή ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ