Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πλαίσιο Γενικών Συνελεύσεων

Παλεύουμε για τις ζωές μας συλλογικά και αποφασιστικά!!!
Καθημερινά εμείς και οι οικογένειες μας βιώνουμε μια επίθεση που ολοένα και βαθαίνει. Μέσα στο φόντο της κρίσης και στην προσπάθεια ξεπεράσματος της, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, έρχονται να επιβάλλουν τις επιταγές του κεφαλαίου για ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Ακούγεται όμως αυτό κάτι μακρινό; Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την νέα φοροεπιδρομή (βλέπε ΕΝΦΙΑ), για την νέα εργασιακή πραγματικότητα με μισθούς χαρτζιλίκι, εξοντωτικά ωράρια και καμία κοινωνική παροχή. Και αυτά αν κάποιος είναι τυχερός και δεν ανήκει στο 40% της ανεργίας! Μέσα σε όλα αυτά η επίθεση δεν θα μπορούσε να μην πλήξει και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που αποτελεί σημείο κλειδί για το ίδιο το κεφάλαιο! Οι διαγραφές φοιτητών και οι οργανισμοί στα ιδρύματα έρχονται να ολοκληρώσουν την επίθεση στην παιδεία.
Από τη μία οι διαγραφές έχουν σαν στόχο να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση τα πληττόμενα κομμάτια, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς και τον αποκλεισμό στην παιδεία, για φοιτητές οι οποίοι μπορεί να εργάζονται ή να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Το άλλο είναι ότι με τις διαγραφές αυξάνεται στο φοιτητικό σώμα τόσο πολύ η εντατικοποίηση και η λογική του ατομικού δρόμου που καταλήγει στο ότι ο καθένας φοιτητής πρέπει να κοιτάξει να συμβιβαστεί σε αυτή την κατάσταση ή στη καλύτερη να παλέψει μόνος του με αποτέλεσμα και να χάσει. Κανένας λόγος για συλλογικό αγώνα οργανωμένο από τους φοιτητές για τον εαυτό τους. Μαθαίνουμε να κυνηγάμε μια ζωή μαθήματα, πιστοποιήσεις και εξειδικεύσεις πατώντας πάνω στους άλλους μπας και επιβιώσουμε. Υποτασσόμαστε στην παντελή έλλειψη ελεύθερου χρόνου, στην απαγόρευση της πολιτικοποίησης, κοινωνικοποίησης, πολιτισμικής αναβάθμισης και διεύρυνσης συνολικά της σκέψης, της γνώσης και της κριτικής μας γιατί διαρκώς ζούμε με κάποιο βούρδουλα πάνω από τα κεφάλια μας που δε μας το επιτρέπει ( πανελλήνιες, διαγραφές, διαθεσιμότητες, απολύσεις και πολλά άλλα τέτοια ). Άρα οφείλουμε να υπερβούμε αντιπαραθέσεις για ενεργούς και μη φοιτητές. Για αυτούς που μπήκαν το ’00 και αυτούς που μπήκαν το ’05. Πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα από τη σκοπιά όχι μόνο του τι φέρνει τώρα και για ποιον αλλά και τι διαμορφώνει για το αύριο. Άρα όχι απλά να μη διαγραφεί κανείς αλλά να αποσυρθούν και το όρια φοίτησης συνολικά.
Από την άλλη με τη σύσταση των οργανισμών επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, στοχεύοντας στην επιχειρηματική ανασυγκρότηση των ιδρυμάτων. Και αυτό γιατι;; Μέσω των οργανισμών προσπαθούν να καθιερώσουν μέτρα όπως δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, ενοικιάσεις εργαστηρίων σε εταιρείες αφήνοντας αυτές να σου κάνουν μάθημα ανάλογα με τις ανάγκες τους, ξεπούλημα της πανεπιστημιακής περιουσίας, πιστωτικές μονάδες αντί για πτυχίο τσακίζοντας έτσι όποια δικαιώματα αυτό σου παρείχε και αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς. Το νέο πανεπιστήμιο-κάτεργο που θέλουν να επιβάλλουν θα εξασφαλίζει εργαζόμενους φθηνούς και πλήρως εξειδικευμένους και συγχρόνως θα αναπαράγει την κυρίαρχη ιδεολογία. Έτσι θέλουν να ιδρύσουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους κι εκλεκτούς με φοιτητές ζόμπι χωρίς ελεύθερο χρόνο.
Σε όλη αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Κανένας μεσσίας δεν υπάρχει εκτός από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Στη σταθερότητα που μας ευαγγελίζονται ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, που είναι η σταθερότητα της εξαθλίωσης των ζωών μας, μόνος δρόμος είναι να φέρουμε την αποσταθεροποίηση εντός και εκτός των σχολών. Στη νέα κανονικότητα που θέλουν να επιβάλλουν, εμείς προτάσσουμε την γενικευμένη ανωμαλία και τους αγώνες διαρκείας. Αυτό επιβάλλει την δημιουργία ενός φοιτητικού κινήματος που θα προσπαθεί να επιβάλει τις ανάγκες της νεολαίας και της γενιάς μας στο σήμερα. Με στόχο να συνδεθεί με όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης, εργαζομένους, καθηγητές αλλά και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να αποτελέσει τη σπίθα για την οργάνωση και συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος ανατροπής της σημερινής κατάστασης και της βάρβαρης επίθεσης. Επιδιώκουμε λοιπόν να αγωνιστούμε όχι μονό για τις διαγραφές ή τους οργανισμούς ή την φοιτητική μέριμνα αλλά για να μην είμαστε η γενιά της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της μετανάστευσης, να μην δώσουμε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για την κρίση τους, να διεκδικήσουμε ένα άλλο πανεπιστήμιο που στο επίκεντρο του να μην έχει το κέρδος αλλά της ανάγκες της κοινωνία.
Καλούμε σε πολιτικές-μαζικές καταλήψεις. ΓΙΑΤΙ?
Καλούμε σε διήμερη κατάληψη της σχολής όχι από φετιχ ή επειδή θέλουμε να κλείσουμε το μαγαζί και να πάμε για τετραήμερο στις πόλεις μας. Για εμάς η κατάληψη αποτελεί μέσο πάλης των φοιτητών όπως είναι η απεργία για τους εργαζόμενους. Με την κατάληψη σταματά κάθε παραγωγική και επιχειρηματική λειτουργιά στο πανεπιστήμιο, λειτουργώντας έτσι σαν μέτρο πίεσης σε αυτούς που μας μαυρίζουν το μέλλον, συνδιάζοντας πάντα την κατάληψη ως μορφή πάλης με το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο.Φυσικά δεν πρέπει να μένουμε στη μορφή πάλης και στο δίπολο κατάληψη- αντι κατάληψη αλλά στην αναγκαιότητα του να οξύνουμε την πάλη μας να βγούμε στο προσκήνιο μαζικά και επιθετικά για να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας.
Με μαζικούς, ανυποχώρητους αγώνες, να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, αλλά και των εκπροσώπων της πολιτικής αυτής μέσα στα πανεπιστήμια !
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ανατροπή του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, των Μνημονίων και κάθε αντιλαϊκού νομοσχεδίου.
Έξοδος από ΕΕ και ευρώ.
Ανατροπή του νόμου- εκτρώματος, του σχεδίου Αθηνά και των Συμβουλίων Διοίκησης.
Δεν πληρώνουμε το χρέος, δεν πληρώνουμε την κρίση τους.
Κατάργηση των Κολλεγίων και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Απόσυρση των νόμων για Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Το άσυλο ανήκει σ’ όλο το λαό!
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας- Καμία σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση συγγραμμάτων.
Να καταργηθεί το επαίσχυντο Σύμφωνο πρώτης Απασχόλησης για τη νεολαία.
Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού
Ανατροπή του νόμου για το νέο σχολείο

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση. Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς.
  • Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση για όλους.
  • Κανένας φοιτητής έξω από τα εργαστήρια.
  • Καμία διαγραφή φοιτητή.
  • Να ανοίξει το όριο δήλωσης μαθημάτων.κρατική χρηματοδότηση. Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

  • Μπλοκάρισμα οποιαδήποτε εφαρμογής των διαγραφών,των εσωτερικών κανονισμών και του πρότυπου Οργανισμού
  • Συντονιστικό υλοποίησης πλαισίου αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση
  • Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων,για συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης.
  • Κατάληψη της σχολής την 23-24/10
  • Κατάληψη της Σίτισης 22-23-24/10
  • Παράσταση διαμαρτηρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ και στον κοσμήτορα της σχολής για τα οξυμένα προβλήματα τις σχολης,τις διαγραφές και την φοιτητική μέριμνα