Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ

 Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια απ’ το θάνατο του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα,          απ’ το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κερατσίνι.              Ήταν όμως πράγματι ξαφνική και αναπάντεχη η εκδήλωση του πραγματικού προσώπου της Χρυσής Αυγής      και η άνοδός του ή μήπως είχε δώσει το στίγμα του καιρό πριν, και όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες σε                συνδυασμό με τα Μ.Μ.Ε το αποσιωπούσαν;  Ή για να το πούμε πιο απλά, μήπως η Χ.Α. αποτελούσε                  ανέκαθεν δεκανίκι και εργαλείο του ίδιου του συστήματος, που απλά περίμεναν να χρησιμοποιήσουν την            κατάλληλη στιγμή; Η δολοφονία του Π. Φύσσα όμως δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, αντίθετα ήταν                ακόλουθο μιας σειράς δολοφονικών επιθέσεων (επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑ.ΜΕ στο Πέραμα,        δολοφονία του Σ. Λουκμάν, επιθέσεις σε μετανάστες κ.α) που αποτελούσαν μεθοδευμένο τρόπο δράσης            της Χ.Α.
  Η προσπάθεια των φασιστών της ΧΑ να επανεμφανιστούν στις γειτονιές μας με «κοινωνικό πρόσωπο» και      να «διεκδικούν» να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας ή να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα        είναι για να καλύψουν την αντιλαϊκή φασιστική δράση τους αφού την ίδια ώρα επιτίθενται λεκτικά και                    σωματικά στις πρωτοβουλίες & τις συλλογικότητες που εδώ και 3 χρόνια έχουν μπλοκάρει στην πράξη τους      πλειστηριασμούς κατοικιών, τις διακοπές ρεύματος και δίνουν μάχες κατά του ΕΝΦΙΑ.Γνωστες επισης ειναι          οι σχεσεις τους με τους εφοπλιστές και το σωματειο μονο για ελληνες εργατες που θα δουλευει στα                      ναυπηγεια για ενα κομματι ψωμι οταν το εφοπλισιτκό κεφαλαιο εχει ραγδαια αυξηση των κερδων του στα 5        χρονια της κρισης. Καθως επισης οι απο κοινού επίθεσεις των Χρυσαυγιτών & των ΜΑΤ του υπουργού               Πανούση στην πορεία καταδίκης της εργοδοτικής δολοφονίας των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ στον                    Ασπρόπυργο.Το πιο προσφατο δειγμα της δρασης τους βεβαια,ειναι το πογκρομ στους Συριους                         προσφυγες στην Κω σε μιαδιαρκή προσπαθεια της Χρυσης Αυγης να δημαγωγήσουν για να διαιρέσουν           το λαό, να σπείρουν το φόβο και το μίσος, προκειμένου να στηρίξουν κεφάλαιο, τράπεζες και ΕΕ

Η δολοφονία του Φύσσα δεν αποτελεί για μας μνημόσυνο.Αντίθετα αντιλαμβανόμαστε την πράξη αυτή ως       εφαλτήριο ενδυνάμωσης της αντιφασιστικής μας δράσης. Παλεύουμε για την καταπολέμηση του φασισμού     τόσο μέσα στο ίδιο το πανεπιστήμιο, όσο και στην κοινωνία γενικότερα με τρόπο συλλογικό και                           συντονισμένο. Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ξεριζώσει την σκουριά του φασισμού και του                     συστήματός του από τις γειτονιές μας. Όπως λέει και ο Παύλος σε ένα τραγούδι του ούτε θα κλάψουμε ξανά     για τον χαμό του, ούτε θα φοβηθούμε κανένα φασιστικό απολίθωμα. Αντίθετα με τους ανυποχώρητους             αγώνες σε όλα επίπεδα(πολιτικό,ιδεολογικό και στον δρόμο) θα τους κλωτσήσουμε δυνατα ξανά στο                 χρονοντουλαπο της ιστορίας.      
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9,ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ