Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει!

  Ξέρουμε πολύ καλά πως πίσω από το προσωπείο του «νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος» που πλασάρει η Χρυσή Αυγή, κρύβονται οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζατ Λουκμάν, οι τραμπούκοι των αμέτρητων επιθέσεων σε μετανάστες και αριστερούς. Ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι πίσω από το αντισυστημικό προφίλ τους, κρύβονται οι κουβεντούλες με τον Μπαλτάκο της ΝΔ, οι επιθέσεις σε συνδικαλιστές για χάρη μεγαλοεφοπλιστών, το στήσιμο δουλεμπορικών γραφείων και η πλήρης στήριξη μέσα από την Βουλή της φοροαπαλλαγής εφοπλιστών και βιομηχάνων. Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός είναι το μαντρόσκυλο του καπιταλισμού, το όπλο του, προκειμένου να τσακίσει το κίνημα, ώστε να μην κινδυνεύσει η κυριαρχία του.

   Στις 7 Μάη, συνεχίζεται η δίκη των νεοναζί της ΧΑ. Η καταδίκη τους αποτελεί αναγκαίο αλλά όχι ικανό όρο για την μάχη απέναντι στον φασισμό. Η οριστική και ουσιαστική καταδίκη του φασισμού δεν μπορεί να έρθει από μια απόφαση που θα τον θέτει εκτός συνταγματικού τόξου. Ήταν ξεκάθαρο, ότι ακόμα και όταν οι ηγέτες της ΧΑ ήταν φυλακισμένοι, η ναζιστική οργάνωση συνέχιζε να παίζει τον βρώμικο ρόλο της.  Ο φασισμός αποτελεί παιδί της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης του συστήματος και πατώντας πάνω στην εξαθλίωση μεγάλων κομματιών του λαού προσπαθεί να παγιώσει αυτήν την εξαθλίωση, είτε στοχοποιόντας τους μετανάστες, είτε με τραμπουκισμούς και μαφιόζικες επιθέσεις απέναντι στις δυνάμεις του κινήματος. Γι΄ αυτό, όλοι εμείς που βιώνουμε την αδικία στο πετσί μας, που βλέπουμε τις οικογένειές μας να έχουν γονατίσει οικονομικά και να τα βγάζουν πέρα με χίλια ζόρια, εμείς που βλέπουμε το μέλλον μας αβέβαιο λόγω της τεράστιας ανεργίας και των μισθών πείνας, πρέπει να παίξουμε ενεργό ρόλο στην πολιτική καταδίκη του φασισμού.

Τελικά, η αντιφασιστική πάλη αποτελεί ιδιαίτερη πλευρά της πάλης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερίες του λαού! Αποτελεί ιδιαίτερη πλευρά της πάλης για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ!