Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις σε εκπαίδευση και εργασία, δεν διστάζει να υπενθυμίσει πως λεφτά υπάρχουν, όχι όμως για μισθούς και συντάξεις αλλά για βόμβες και πυραύλους. Με την συνενοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, η Ελλάδα σε περίοδο ‘’σοσιαλιστικής’’ κυβέρνησης Παπανδρέου, συμμετέχει στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης, με πρόσχημα την προστασία του λαού, και με προφανή στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής αλλά και των πολιτικών εξελίξεων. Ήδη η Σούδα αποτελεί ορμητήριο των Νατοϊκών δυνάμεων και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά(με 4 βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16, 2 ελικόπτερα, 2 φρεγάτες και 1 αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης) και παρέχουν διευκολύνσεις στις νατοϊκές επιχειρήσεις(βάσεις Αράξου και Ακτίου).
Η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επίθεσης και επέμβασης στη Λιβύη με την κάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η επέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό της Λιβύης από τη στρατιωτική καταστολή του αντιδραστικού εκφυλισμένου καθεστώτος Καντάφι, αλλά για να επιβάλλει την κυριαρχία των αστικών κρατών(μεταξύ αυτών και της Ελλάδας με επενδύσεις και συναλλάγες πολλών εκατομμυρίων ευρώ) στην πετρελαιοπαραγωγό Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, που κλονίζεται από τις εξεγέρσεις των λαών.
Στην πραγματικότητα η ιμπεριαλιστική επέμβαση (με πρωταγωνιστές ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και την ΕΕ συνολικά) στέλνει μήνυμα καταστολής ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής. Περισσεύει η υποκρισία όταν την ίδια ώρα εισβάλλουν δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να τσακίσουν τις κινητοποιήσεις στο Μπαχρέιν ενάντια στη δικτατορία. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ξεπεράσουν την ιστορική κρίση του καπιταλισμού, επεκτείνοντας τον βάρβαρο κοινωνικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά των εργαζομένων, κάτι που φθάνει μέχρι την ακραία μορφή πολεμικών επιχειρήσεων.

Η απελευθέρωση του λιβυκού λαού από το καταπιεστικό καθεστώς Καντάφι θα είναι έργο των δικών του αγώνων και του διεθνούς Αντιπολεμικού κινήματος, δεν θα έρθει από τις κανονιοφόρους και τα βομβαρδιστικά του ιμπεριαλισμού. Αντίθετα, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα φέρουν νέα δεσμά και νέα δεινά.
Ο στρατιωτικός αποκλεισμός των συνόρων σε βάρος των προσφύγων κάτω από τον μανδύα της επιχείρησης ανθρωπιστικής διάσωσης που οδήγησε στη τραγωδία των δώδεκα πνιγμένων μεταναστών από το Μπαγκλαντές στο Λιμάνι της Σούδας είναι ένα πρώτο έγκλημα αυτής της επέμβασης. Να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες της εξέγερσης και να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου. Ο ελληνικός λαός θα αντιταχθεί στη συνενοχή στο έγκλημα στη Λιβύη. Οι φοιτητές να συνταχθούν πλάι στα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας σε μαζικό κίνημα ενάντια στην επέμβαση στη Λιβύη, ενάντια στη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων.
Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Τρίτη στις 18.00 από το Παράρτημα

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση