Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ


Σήμερα Δευτέρα 2/04 οι φοιτητές της ΝΟΠΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή εικόνα. Το κτήριο της ΝΟΠΕ ήταν κλειστό ενώ στην είσοδο του κτηρίου είχαν στρατοπεδεύσει διμοιρίες ΜΑΤ προκειμένου να φυλάξουν το πανεπιστήμιο από τους φοιτητές του. Την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στο μεγαλύτερο κομμάτι της ακαδημαϊκής κοινότητας, τους φοιτητές, την πήρε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, oποίος κάλεσε και τις αστυνομικές δυνάμεις,  μαζί με τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής και τον Υπουργό της CIA Χρυσοχοϊδη. 
Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν αποφασίσει πενθήμερο lock out για να προχωρήσουν ανεμπόδιστες οι δυνάμεις καταστολής σε μαζικές συλλήψεις μεταναστών, υπηρετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις Χρυσοχοίδη για μαζικές «σκούπες» στο κέντρο της Αθήνας. Κανέναν δεν πείθουν οι προφάσεις για υποτιθέμενες ‘ύποπτου τύπου συνελεύσεις’ χωρίς να έχει ζητηθεί άδεια. Στην πραγματικότητα ήταν προγραμματισμένη από μέρες εκδήλωση  και συναυλία με τη συμμετοχή και στύριξη του  φοιτητικού συλλόγου για το ζήτημα του χτυπήματος του του ασύλου μέσω της στοχευμένης από το κράτος μετατροπής του περιβάλλοντα χώρου της νομικής σε πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών καθώς και συζήτηση φοιτητών με εργαζόμενους  και μέλη ΔΕΠ για το ίδιο θέμα και το θέμα του ρατσισμού.Πρυτανεία στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του ρατσιστικού δηλητηρίου δηλαδή.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαία. Αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης αντιδραστικής πολιτικής που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα με στόχο τα δικαιώματα του λαού αλλά ταυτόχρονα και τις αγωνιστικές, ανατρεπτικές διαθέσεις του. Αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ να αλλάξει προεκλογικά η πολιτική ατζέντα, ακριβώς γιατί δεν τους συμφέρει το κυρίαρχο ζήτημα προβληματισμού να είναι η βάρβαρη  πολιτική που προωθούν Συγκυβέρνηση – Τρόικα – Κεφάλαιο, αλλά με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους το φόβο και τη γενικότερη ανασφάλεια- απόρροια της πολιτικής τους- να ανοίξουν θέματα όπως η εγκληματικότητα και οι μετανάστες. Θέλουν να σπείρουν τον εμφύλιο ανάμεσα σε όσους πλήττονται από τα Μνημόνια και βλέπουν τις ζωές τους να θυσιάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσουν τη νεολαία από τα πραγματικά της προβλήματα, να τη στρέψουν ενάντια στους μετανάστες την ίδια στιγμή που (αφού μας έταξαν πρώτο μισθό στα 501 Ευρώ και ανεργία 40%), εξαναγκάζουν την δική μας τη γενιά στο δρόμο της μετανάστευσης!!!
Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη ενέργεια των Πρυτανικών Αρχών εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της αυταρχικής θωράκισης του κράτους αφού συμπλήρωμα της λιτότητας και της ανεργίας, της οικονομικής βίας δηλαδή, είναι και η αυταρχικότητα και η καταστολή του συστήματος απέναντι στον εχθρό λαό.. Και αυτή η βία έχει πολλές όψεις. Είναι το έλλειμμα δημοκρατίας όπως εκφράζεται από τη κοινοβουλευτική χούντα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ο τρόπος λήψης αποφάσεων για το μέλλον μας που γίνεται σε πλήρη συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και η καταστολή των αγώνων του λαού με κορυφαίο παράδειγμα τη μετατροπή της Αθήνα σε κατεχόμενη ζώνη στις 25 Μάρτη όπου το κράτος έβαλε τα ΜΑΤ, τους ελεύθερους σκοπευτές και την ασφάλεια να «κάνουν παρέλαση» στους δρόμους της πόλης για να τρομοκρατήσουν το λαό. Είναι η κατασυκοφάντηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και η προσπάθεια να πλασαριστεί ως η «αιτία για όλα τα δεινά», στοχεύοντας έτσι στην διάλυση των συλλογικών διαδικασιών που αναπτύσσονται μέσα στις σχολές. Τσακίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μπορέσουν να εφαρμόσουν την βάρβαρη πολιτική τους υπηρετώντας το δόγμα «Ελεύθερη αγορά – ανελεύθερος λαός». Και σε αυτή την προσπάθεια οι μετανάστες είναι το πιο εύκολο θύμα όπως τόσο καιρό ήταν και είναι το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης.
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση καταδικάζει την Πρυτανεία και τους υπόλοιπους υπάλληλους του Μαύρου Μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ που θέλουν να υποτάξουν πλήρως το πανεπιστήμιο στις ανάγκες της αγοράς και των πολιτικών εκφραστών της.
Οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τους φοιτητές αλλά και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα θα πέσουν για ακόμα μία φορά στο κενό. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο που έπαιξαν οι Πρυτανικές αρχές σε όλα αυτά, δείχνοντας πως με την πρώτη ευκαιρία θα αποτελέσουν μέσα στο πανεπιστήμιο τον καλύτερο εγγυητή εφαρμογής των αντι-εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και του νόμου Διαμαντοπούλου. Ειδικά τώρα που με το νέο υπουργό Παιδείας Μπαμπινιώτη προσβλέπουν στο να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στο νέο Πανεπιστήμιο του μνημονίου, θα μπουν στη πρώτη γραμμή για την όσο δυνατόν πληρέστερη εφαρμογή των αντιδραστικών τομών στην εκπαίδευση.
Το Φοιτητικό Κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους θα περιφρουρήσουν το άσυλο και το πανεπιστήμιο απέναντι σε κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, για να αποτελέσουν οι σχολές σημείο συνάντησης εργαζόμενων και νεολαίας, για να οργανώσουν την πάλη τους και να τσακίσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Ο συμπαγής λαός εδώ και τόσο καιρό δείχνει πως δε μασάει στις απειλές και την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης και των ΜΜΕ. Έστειλε ηχηρό μήνυμα στις 12 Φλεβάρη και ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Έφτασε η ώρα να τους ανατρέψουμε πριν διαλύσουν ολοκληρωτικά τις ζωές μας!

    ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ