Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ


  Την
   Την Τετάρτη 27/02 10 μέλη της ΚΝΕ επιτέθηκαν αναίτια σε τρεις αγωνιστές των ΕΑΑΚ που βρίσκονταν στο φυσικό για την παρέμβαση του σχήματος. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλήσεις σε διάφορους συλλόγους της Πάτρας, όπως η χυδαία ταύτιση ΕΑΑΚ με Χρυσή Αυγή στο ΤΕΙ, ο τραμπουκισμός συντροφισσών στην Αρχιτεκτονική, οι φραστικές επιθέσεις στις συνελεύσεις της προηγούμενης βδομάδας.
   Μας κάνει εντύπωση πρώτα  απ’όλα το χρονικό πλαίσιο αυτών των επιθέσεων. Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση συνεχίζει να οξύνει την επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία, που οι δυνάμεις του κινήματος οφείλουν να οργανώσουν την πάλη του λαού απέναντι στην εξαθλίωση που θέλουν να του επιβάλλουν, σε μια συγκυρία στην εκπαίδευση που κατατίθεται το αντιδραστικό σχέδιο Αθηνά και προσπαθείται να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, ποια είναι η συμβολή της ΚΝΕ και του ΜΑΣ; Αντί να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις στην αντίσταση και τον αγώνα, επιλέγουν να επιτεθούν στους αγωνιστές.
    Είναι η ίδια λογική που τόσα χρόνια αντί για το συντονισμό και την κοινή δράση στο κίνημα, επιλέγει το δρόμο του αριστερού εμφυλίου και της απομόνωσης. Μια λογική που βοηθά αντικειμενικά την προβοκάτσια του κράτους απέναντι στο άσυλο και τη στοχοποίηση της Αριστεράς. Μας προβληματίζει πραγματικά η στάση σιωπής απέναντι στις δυνάμεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που στο πανεπιστήμιο προάγουν το συμβιβασμό, τη συναίνεση και την υποταγή στην κυβερνητική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιούν ό,τι βρίσκεται αριστερά τους.  
  Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που διαλύει εκπαίδευση κι εργασία, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον τόνο αντίστασης και αγώνα. Στην προσπάθεια αυτή όπλο των φοιτητών είναι οι ίδιοι τους οι σύλλογοι και οι μαζικές τους διαδικασίες, κόντρα στην απαξίωση και τον εκφυλισμό τους που προσπαθούν από κοινού κυβέρνηση-ΔΑΠ-ΠΑΣΠ να επιβάλλουν. Όπως σήμερα δόθηκε η απάντηση από το σχήμα της Κρούσης, έτσι και συνολικά ως ΕΑΑΚ θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την υποχρέωσή μας να παρεμβαίνουμε. Καλούμε τους φοιτητές, τον κόσμο του κινήματος και το αγωνιστικό κομμάτι της βάσης της ΚΝΕ να καταδικάσει τέτοιες προβοκατόρικες πρακτικές και να συνταχθεί με τους αγώνες για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία και την ανατροπή της αντιλαικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με συλλογικούς και ανυποχωρητους αγώνες διαρκείας θα νικήσουμε!




ΕΑΑΚ ΠΑΤΡΑΣ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ