Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΡΑΨΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!

Μετά από ένα εξαντλητικό διάστημα τόσο οικονομικά  για την οικογένειά σου όσο και ψυχολογικά για σένα, πέρασες τον Γολγοθά των πανελλαδικών. Επιτέλους είσαι φοιτητής!
Ήρθε η ώρα να γραφτείς στη σχολή σου. Καν’ το μόνος σου!
Θα υπάρξουν πολλοί καλοθελητές που θα προσπαθήσουν να σου λύσουν τα χέρια και να σου δέσουν τα μάτια συμπληρώνοντας για σένα τη δήλωση και πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν βάζοντας σε από τώρα σε μία λογική ανάθεσης, η οποία ενθαρρύνεται με τη φιλοσοφία «Σημειώσεις-Μπαράκια-Εκλογές» όλα αρχίζουν και τελειώνουν με αυτές!
Αυτή η λογική είναι αυτή που συμμερίζονται οι παρατάξεις που αναφερόμαστε (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ)  η οποία δε διαφοροποιείται καθόλου από αυτή των κομματικών τους φορέων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ). Τα κόμματα αυτά είναι γνωστά για την αντιλαϊκή – αντεργατική τους δράση μέσα από τα μέτρα και τα νομοσχέδια που περνούν σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του κεφαλαίου και των μηχανισμών του της Ευρωπαϊκής Ένωσης  δηλαδή, του ΔΝΤ και της Τρόικα. Οι νεολαίες τους δε θα μπορούσαν να έχουν μια διαφορετική θέση μέσα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  όσο και αν έχουν προσπαθήσει  στρεβλά να μας πείσουν για το αντίθετο.
Την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά  γίναμε μάρτυρες της εφαρμογής των πολιτικών αυτών μέσα στο ίδρυμα με την προσπάθεια της εφαρμογής του σχεδίου Αθηνά. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι κυβερνητικές παρατάξεις μέσα στα ιδρύματα τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου  και όχι μόνο αυτό αλλά και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων στο τομέα της εκπαίδευσης.
Η παράταξη της ΔΑΠ με επίσημα κείμενα της επιχειρηματολογεί υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ( παιδεία 2020) ενώ ο πρόεδρος του πολίτικου της φορέα (Σαμαράς) μετά τις φοιτητικές εκλογές έκανε δηλώσεις που λίγο έως πολύ χαρακτήριζε την νεολαία ως μνημονιακή δύναμη με την επικύρωση των ποσοστών της ΔΑΠ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όσο για την ΠΑΣΠ οι κινήσεις απελπισίας που έκανε το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, με το να απέχουν απ αυτές, με την προσπάθεια τους να σπάσουν τις καταλήψεις και να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας των μαχόμενων φοιτητών, ήταν το ίδιο καταδικαστέες.
Όλη αυτή η επίθεση που καθημερινά εσύ και η οικογένεια σου βιώνει τόσο στο κομμάτι της κοινωνίας όσο και πιο προσωπικά στο κομμάτι της σχολής σου δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει. Μη γίνεις συμμέτοχος, μη μένεις αμέτοχος!
Υπάρχει και μια άλλη λογική που σε καλεί στο δρόμο του αγώνα. Στο δρόμο της χειραφέτησης, της συλλογικής διεκδίκησης και της πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας .Μια λογική που αγωνίζεται για ένα  καλύτερο σήμερα και αύριο, γιατί ο αγώνας είναι διαρκής και θα συνεχιστεί.Σε καλούμε λοιπόν να συμβάλλεις στις κουβέντες του συλλόγου,στις Γενικές Συνελεύσεις,αλλά και να συνδιαμορφώσουμε τις απόψεις μας στα σχήματα των ΕΑΑΚ.Μαζί με τους εργαζομένους που πλήττονται με τον χειρότερο τρόπο θα απαντήσουμε.
Ραντεβού λοιπόν στους δρόμους του αγώνα…