Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

''Μην χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό'

                                                                                                                           Μπέρτολτ Μπρεχτ 
Το προηγούμενο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες των εγκληματικών ενεργειών της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ενέργειες που στην πλειονότητα τους δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές στην κοινωνία, με την συγκάλυψη τους από τα ΜΜΕ. Έπειτα από χιλιάδες χτυπήματα(μερικά εξ αυτών δολοφονικά) μεταναστών σειρά είχε η  μαφιόζικη επίθεση προς τα μέλη του ΚΚΕ. Αποκορύφωμα όλων αυτών, η εν-ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα-αγωνιστή Π. Φύσσα, στο Κερατσίνι. Η δολοφονία αυτή ήταν μια ακόμα μαχαιριά σε όλους μας, σε όλα τα  πληττόμενα και αγωνιζόμενα κομμάτια που δέχονται όσο ποτέ άλλοτε μία πρωτοφανή αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση. Μια επίθεση την οποία τεχνηέντως το κεφάλαιο  με τους μηχανισμούς του (ΕΕ- ΔΝΤ – ΤΡΟΙΚΑ), προσπαθεί να διαχωρίσει την κυβερνητική πολιτική από τα νεοναζιστικά - φασιστικά μορφώματα και τις πρακτικές τους. Δε ξεγελιόμαστε! Το αυγό του φιδιού εκκολάπτονταν στην αγκαλιά της αστικής πολιτικής χρόνια τώρα. Ξέρουμε καλά πως σε περιόδους κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος το τσόφλι σπάει και εμφανίζεται επανδρωμένο το φίδι αγκαλιάζοντας το κεφάλαιο, δαγκώνοντας και δηλητηριάζοντας την εργατική τάξη.
Οι κινήσεις που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες από την πλευρά της κυβέρνησης με την παραπομπή της Χ.Α. στην αστική δικαιοσύνη με τη σύλληψη δεκάδων στελεχών της (μέσα σ’ αυτά ο πρόεδρός της, Μιχαλολιάκος και «λαοπρόβλητα» στελέχη της βλ. Κασιδιάρης, Λαγός, Μίχας, Παναγιώταρος και Παππάς)  είναι ακόμα μία προσπάθεια παραπλάνησης. Αλήθεια, ποιοι ορθώνουν τάχα το ανάστημά τους σήμερα εναντίον του φασισμού; Αυτοί που εξέθρεψαν και συγκάλυψαν το φασισμό, υπέθαλψαν την εγκληματική ιδεολογία και πρακτική των φασιστών, εμφανίζονται σήμερα ως εκπρόσωποι του «συνταγματικού τόξου». Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει μαντρώσει χιλιάδες μετανάστες στα ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης, που βγάζει παράνομες τις απεργίες, που χτυπά χιλιάδες αγωνιστές στο δρόμο, που έχει οδηγήσει τον κόσμο στην εξαθλίωση με τα χαράτσια και τις χιλιάδες απολύσεις για χάρη των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, που τρομοκρατεί και αυταρχικοποιεί την κοινωνία.

Η ακροδεξιά ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής έρχεται να συνδεθεί άρρηκτα με την δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, είναι να τρίξει τα δόντια στο μόρφωμα που ξέφυγε από την κατεύθυνση που του είχε δώσει αλλά και να τρομοκρατήσει όσους σηκώνουν κεφάλι. Με τη ρητορεία του «τσακίζω τη βία απ όπου κι αν προέρχεται» στοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και βάζει ίσα κι όμοια(με την αισχρή θεωρία των «2 άκρων») τους αγωνιστές με τους δολοφόνους της Χ.Α., τη παρακρατική, τη δολοφονική βία με την αντίδραση , την διεκδίκηση και τη διακαή και συνεχόμενη μάχη απέναντι σε όλα αυτά που μας καταδικάζουν και υπέρμαχοι σε όλα αυτά που μας ανήκουν.  Ο κόσμος του κινήματος, ο κόσμος του αγώνα όμως δεν τρομοκρατείται. Βγήκε μαζικά  στους δρόμους της Αθήνας και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας και διαδήλωσε ενάντια στους φασίστες δολοφόνους της Χ.Α  και της κυβερνητικής πολιτικής που τόσα χρόνια κάλυπτε τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας
Οι μεγάλες απεργίες και οι μαζικότατες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις καθώς και γενικά οι συλλογικές διεκδικήσεις δείχνουν τον δρόμο. Η μάχη για να ξεριζωθεί ο φασισμός και ο νεοφασισμός συνδέεται στενά με τον αγώνα για εργασιακά δικαιώματα, για μια παιδεία στα μέτρα του κάθε φοιτητή, για ψωμί, για δημοκρατία, για ελευθερία. Δεν είμαστε  αφελείς. Γνωρίζουμε καλά ότι δεν πρόκειται για διάλυση του νεοναζιστικού ρεύματος αλλά για αναδιάταξη αυτών των δυνάμεων. Οι φασιστικές αντιλήψεις που έχουν περίτεχνα εμποτίσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας εξακολουθούν να είναι εδώ. Δεν αρκούν οι συλλήψεις μόνο το εργατολαϊκό κίνημα θα τσακίσει το φασισμό. Με κοινή δράση της νεολαίας και των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί, την πολιτική του κεφαλαίου και των ντόπιων και ξένων εκφραστών του, συντρίβουμε τις αιτίες που εκτρέφουν το νεοφασισμό,  που μας κλέβουν ότι κατακτήσαμε και μας αφαιρούν ότι μας ανήκει.

Θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους, γιατί η πάλη ενάντια στον φασισμό σε καμία περίπτωση δεν τελείωσε – έχουμε δρόμο μπροστά μας.