Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Του Αιγαίου οι κολασμένοι

1.    «Πόσο επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός των Υπουργείων εξαιτίας των επιχειρήσεων διάσωσης των λαθρομεταναστών;» Άδωνις Γεωργιάδης σε επιστολή προς τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

2.    «Φύλαξη συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός αν δεν υπάρχουν νεκροί.» Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

3.    «Κάντε τους το βίο αβίωτο.» Αρχηγός της ΕΛΑΣ για "παράνομους μετανάστες".

    Ξημερώματα Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2014, 1,5 μίλι από το Φαρμακονήσι, ανοιχτά της Λέρου, τα παραπάνω λόγια βρίσκουν ακόμη μια φορά εφαρμογή: Αλιευτικό με 28 επιβαίνοντες "παράνομους μετανάστες" ρυμουλκείται από πλωτό του Λιμενικού προς την Τουρκία εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών, 2 από τους επιβαίνοντες πέφτουν στη θάλασσα, το αλιευτικό αναποδογυρίζει. Αποτέλεσμα: 12 αγνοούμενοι πρόσφυγες (9 παιδιά και βρέφη και 3 γυναίκες), εκ των οποίων έχουν ανευρεθεί 2 σοροί. Μπορείτε να χαρείτε κύριε Πλεύρη, τα σύνορα φυλάσσονται.

    Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει το παραπάνω συμβάν. Συμβάν που δεν αποτελεί ατύχημα κατά απόπειρα διάσωσης, όπως θέλει να παρουσιάσει το Λιμενικό αλλά έγκλημα κανονικό, όπως καταδεικνύουν οι μαρτυρίες των 16 διασωθέντων καθότι το αλιευτικό αναποδογύρισε κατά την ΠΑΡΑΝΟΜΗ επιτόπια «επαναπροώθηση» των μεταναστών από το πλωτό του Λιμενικού στην Τουρκία, μακριά από τα ελληνικά ύδατα. Μετά το ναυάγιο του αλιευτικού και ενώ άνθρωποι προσπαθούσαν να σωθούν ανεβαίνοντας στο σκάφος του λιμενικού, οι λιμενικοί τους απωθούσαν ξανά στην θάλασσα, ανάμεσα τους βρέφη και οι μητέρες τους. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ; Στην συνειδήση του λαού αυτα τα κτήνη είναι ήδη επικυρηγμένα!

    Έγκλημα το οποίο επαναλαμβάνεται (βλέπε Λαμπεντούζα προ κάποιων μηνών) και θα επαναλαμβάνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οδηγιών της (Δουβλίνου ΙΙ, της Frontex) που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μόνιμο υποδοχέα μεταναστών αλλα και σε σημείο συσσώρευσης τους από όλη την υπόλοιπη Ε.Ε κρατώτας τους ουσιαστικά αιχμάλωτους. Τείχη και συρματόπλεγματα έχει ορθώσει η Δύση για να προστατευτεί από τους αλλόχρωμους «βαρβάρους».Η Δύση που μιλά ασύστολα για ανθρώπινα δικαιώματα, πραγματοποιώντας άλλο τόσο «ανθρώπινες» ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κανένας μετανάστης δεν είναι «λαθραίος» είναι άνθρωποι που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς και ξεχύθηκαν στους τέσσερις ορίζοντες ως θύματα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Εξαθλίωσης που φέρνουν στις πατρίδες τους οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και λοιπών ευαγών οργανισμών, οι πολυεθνικές που τρίβουν τα χέρια τους για την καμένη γη και τα φτηνά εργατικά χέρια που μένουν πίσω, το Κεφάλαιο. Πρόσφυγες παγιδευμένοι σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με ναρκοπέδια στα χερσαία σύνορα (Έβρος) και στρατόπεδα συγκέντρωσης (Αμυγδαλέζα). «Φιλοξενούμενοι» μιας πολιτείας που τους στοχοποιεί για κάθε δεινό που έχει η ίδια φέρει στην κοινωνία. Αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης (φράουλες με αίμα στη Μανωλάδα). Άνθρωποι που ζουν με το φόβο της «νόμιμης κρατικής βίας» (δηλώσεις αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.) αλλά και του μαχαιριού του φασίστα (δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν από Χρυσαυγίτες). Θύματα ενός ολόκληρου συστήματος, του καπιταλισμού.

   Χθες ήταν η Λαμπεντούζα, σήμερα το Φαρμακονήσι, αύριο κάποιο άλλο σημείο, θαλάσσιο ή μη, που θα αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ρατσισμού, της καταστολής, της κατάφωρης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της βάρβαρης εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας. 

Πότε επιτέλους θα σπάσουμε την αλυσίδα;