Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ


Tο 2011 φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας ζητούσαν το αυτονόητο να ολοκληρώσουν το εξαμηνο τους που με τις πραξικοματικές αποφάσεις του συμβουλίου του ΤΕΙ Πατρών χωρίς καμία δικαιολογία το εξάμηνο ουσιαστικά χάθηκε .

Πιο συγκεκριμένα μετα απο πολλές κινητοποιήσεις που έκαναν στην αμαλλιάδα στον προϊστάμενο του τμηματος (γνωστό στο ΤΕΙ Πάτρας για την στηριξή του στο σχ.Αθηνά) κ.Ζαχαράκη οι απαντήσεις που έπερναν ήταν οτι δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα και έτσι αποφάσησαν να έρθουν στο Τεϊ Πάτρας και να συναντηθούν με τον πρόεδρο του Τεϊ και τον αντιπροόεδρο ώστε να πάρουν δεσμευσεις οτι δεν θα χαθεί το εξάμηνο. Ο τότε αντιπρόεδρος του Τεϊ κ.Μποβιάτσης αντί να συζητήσει με τους φοιτητές το μόνο που έκανε ήταν να αρχίσει το τρέξιμο χωρίς λόγο και αιτία.Οι φοιτητές δεν ανέχθηκαν την υποκρισία και τον ακολούθησαν ωστε συζητήσουν μαζί του. Απο εκει και πέρα ο Μποβιάτσης ξεκίνησε ενα θέτρο του παραλόγου κατηγορώντας τους φοιτητές οτι τον έχουν πιάσει όμηρο και τόνιζε οτι είναι παλικάρι και αντέχει (τι αντέχει δεν μας είπε γιατί κανείς δεν τον εμποδισε να φυγει ).Οι φοιτητές βλέποντας οτι δεν υπάρχει καμία διάθεση απο την διοίκηση να μιλήσει μαζί τους αποφάσησαν να περάσουν σε κατάληψη της κεντρικής διοίκησης του ΤΕΪ μέχρι να σταματήσει η υποκρισία και να συναντηθούν μαζι τους.Τελικά μετά απο τρείς μέρες αποφάσισε οι διοίκηση να καλέσει συμβούλιο ιδρυματος για να συζητήσουν το θέμα.Το εξάμηνο μετα απο την πίεση των φοιτητών δεν χάθηκε.

Η νίκη των κινητοποιήσεων των φοιτητών ενόχλησε τους εγκάθετους της κυβέρνησης στο ΤΕΪ οπου αμέσως ξεκίνησαν μηνύσεις εις βάρος των φοιτητών με σκοπό την τρομοκράτηση του αγώνα και την καταδίκη των κινητοποιήσεων. Διαβάζωντας την δικογραφία οι Καπλάνης, Μποβιάτσης και Ζαχαράκης έχουν γράψει ότι μπορούν ωστε να καταδικαστούν οι συναδελφοι μας. Το αστείο είναι οτι ο μόνος που ζητάει την δίωξη των φοιτητών είναι ο Καπλάνης ο οποίος ήταν στην αθήνα και γύρισε 4 μέρες μετά.

Οι μηνύσεις τους δεν αποτελούν προσωπική επίθεση , αντίθετα, επίθεση σε όλο το φοιτητικό κίνημα και σε όσους αποφασίζουν να συγκρούονται με την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας. Αυτή η κίνηση έχει σα μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους φοιτητές.

Εμείς απο την πλευρά μας σε αυτην την προσπάθεια καταστολής του αγώνα θα σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτην την κατάσταση στα ιδρύματα και επιθυμούν την δίωξη των συναδέλφων μας.Δεν τρομοκρατούμαστε θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την παιδεία τον αναγκών μας και την ανατροπή του κοινωνικού κανιβαλισμού που επιβάλουν το κεφάλαιο και οι εκφραστές τους


Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις στους σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας
 ΟΛΟΙ ΤΡΙΤΗ 10/2 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ