Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΗΣ Α.Π.Σ.-Ε.Α.Α.Κ.

Ως Ε.Α.Α.Κ. καταγέλλουμε την πολιτική αδιαφορία και την παθητική στάση της Π.Κ.Σ., σχετικά με τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στο σύλλογο της Σ.Ε.Υ.Π. Αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη ο Σύλλογος να συζητήσει, να σύντονιστεί και να ριχτεί στον αγώνα, τόσο στα πλαίσια αλληλεγγύης του Ν. Ρωμανού, όσο και στην συνολική καταδίκη του δόγματος “νόμος και τάξη”, που στο πρόσωπο της πιο αντιδραστικής κυβέρνησης και των επιτελείων της καταδικάζει κάθε φωνή αντίστασης.
Όμως για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στο Δ.Σ. της Σ.Ε.Υ.Π που διεξήχθει την Τρίτη 9/12 και έπειτα απο έντονη αντιπαράθεση για ορισμό Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 10/12, οι εκπρόσωποι της Π.Κ.Σ θεώρησαν σκόπιμο να αναβάλουν για ακόμα μία φορά την Γενική Συνέλευση του συλλόγου για την επόμενη εβδομάδα... Τι κι αν τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε εντός και εκτός Τ.Ε.Ι μας τσακίζουν..; Τι και αν ο Ρωμανός στα πλαίσια των διεκδικήσεων των αναφαίρετων δικαιωμάτων του για μόρφωση και δημοκρατικά δικαιώματα εντός φυλακής, τζογάρει, με όπλο το ίδιο του το σώμα, με τον θάνατο;
Ως Ε.Α.Α.Κ θεωρούμε πώς ο πιθανός θάνατος του Ρωμανού θα είναι ξεκάθαρα πολιτική δολοφονεία. Η Κυβέρνηση και οι εκφραστές της κρατούν τη σκανδάλη και δε διστάζουν να την τραβήξουν.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να καταδικάσουν κάθε στάση και λογική που χαρακτηρίζεται απο αδιαφορία και απάθεια. Η Π.Κ.Σ. φέρει την πολιτική ευθύνη για την μη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης αυτήν την εβδομάδα σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο.
Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ας καθορίσουμε τις εξελίξεις και να εννοποιήσουμε την πληττόμενη νεολαία, δίνοντας απάντηση στο ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα, κόντρα στην ανεργία, την επισφάλεια, τις διαγραφές φοιτητών.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ
Αγώνας για Μόρφωση, Δουλειά, Δημοκρατικά 
δικαιώματα