Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σε απεργία πείνας 300 μετανάστες (38η μέρα)

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
Από τις 25 Γενάρη 300 μετανάστες εργάτες (250 στην Αθήνα και 50 στη Θεσσαλονίκη) ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας την άνευ όρων νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Για τρεις δεκαετίες ήδη, οι μετανάστες στη χώρα μας ζουν σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας και αποτελούν τα πιο εύκολα  θύματα των εργοδοτών. Αναγκάζονται να δουλεύουν με τους χειρότερους όρους, χωρίς δικαιώματα, ασφάλιση ή περίθαλψη. Συχνά στην ουρά για το μεροκάματο, αντί για το λογιστή συναντούν τον ασφαλίτη που κάλεσε ο εργοδότης για να τους απελάσει! Σε μια χώρα που αρνείται να τους «αναγνωρίσει», αρνείται να τους προσφέρει τα στοιχειώδη, αρνείται να τους αφήσει ακόμη και να φύγουν, αλλά ψάχνει τα εξιλαστήρια θύματά της στης Γης τους κολασμένους. Παρουσιάζουν ως «παράνομους» τους απεργούς, τους μετανάστες, τους αγρότες, τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια στα διόδια, προκειμένου να κρύψουν ότι παράνομη είναι η πολιτική του Μνημονίου που καταστρέφει κάθε κοινωνικό αγαθό και κάθε εργασιακό δικαίωμα στο βωμό του κέρδους! Δεν είναι μόνο οι μετανάστες χωρίς χαρτιά: η ίδια πολιτική θέλει να μας μετατρέψει όλους σε εργαζόμενους χωρίς χαρτιά: χωρίς ένσημα, χωρίς βιβλιάριο υγείας, χωρίς δικαίωμα σύνταξης, χωρίς ελπίδα. Όμως, το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών  χρησιμοποιείται  για να  απαλλαγούν  οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις ευθύνες τους  για την κρίση.
Η πρωτογενής αιτία όμως που γεννάει αυτά τα κύματα μεταναστών είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα (σε 15 «ειρηνευτικές αποστολές») για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων ενέργειας και των αγορών. Μήπως δεν είναι υπεύθυνες για την προσφυγιά και οι ελληνικές κυβερνήσεις, που στέλνουν στρατεύματα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και σε κάθε νέα «διεθνή σταυροφορία»; Είναι αποτέλεσμα τυραννικών καθεστώτων (όπως αυτά του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ), που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. αλλά και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται από το παγκόσμιο κεφάλαιο, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, από τις αστικές τάξεις των χωρών της Μ. Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Ο στόχος, τελικά, είναι απλός: τεράστιες μάζες φτηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς μόνιμες σχέσεις εργασίας και δικαιώματα, σε μια συνεχή κατάσταση κινητικότητας: από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις πόλεις και τη μαύρη εργασία, στα πογκρόμ και τις απελάσεις, επανείσοδος και πάλι από την αρχή. Σε ένα ματωμένο κύκλο, το κεφάλαιο τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο, στο όνομα της «ασφάλειας», διαιρεί τους καταπιεσμένους με το μαστίγιο του φόβου και το καρότο της «εθνικής ενότητας», συρρικνώνει τα δικαιώματα και τις ζωές ντόπιων και ξένων εργαζομένων.
ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ  ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Το μεταναστευτικό, θα συνεχίζει να είναι ‘’πρόβλημα’’ όσο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν καταφέρνει να αγκαλιάσει τους ανθρώπους αυτούς. Θα συνεχίσει να αποτελεί πεδίο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται εθνικιστικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά. Η καταπίεση και η εκμετάλλευση των εργαζομένων δεν έχει σύνορα, φαίνεται άλλωστε από το πόσο εύκολα οι πατριώτες επιχειρηματίες κλείνουν τα εργοστάσια τους εδώ στην Ελλάδα και βουλιάζουν ολόκληρες πόλεις στην ανεργία και τις μεταφέρουν στα βαλκάνια στην αναζήτηση φτηνότερου εργατικού δυναμικού. Ζητούμενο τελικά πρέπει να είναι η πάλη για ένταξη των μεταναστών σε σωματεία, η πλήρης ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία για την ενοποίηση όλων των κομματιών των εργαζομένων στην πάλη ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο. Πάλη, η οποία θα έχει συνεχώς στο επίκεντρό της την ενότητα των πολιτικών αιτημάτων για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τις αυξήσεις στους μισθούς, την απαγόρευση των απολύσεων, την αντι-ΕΕ πάλη, το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής σε κάθε χώρα και τελικά τη συνολική ανατροπή του συστήματος που γεννά αυτή την πολιτική.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να «νίπτει τας χείρας της»: φέρει ακέραια την ευθύνη για την απελπισία των 300 απεργών πείνας, φέρει ακέραια και την ευθύνη για την υγεία και τη ζωή τους!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όλους τους μετανάστες.
Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής. Μπλοκάρισμα των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Κατάργηση των απάνθρωπων σχεδίων για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ
Άμεσα μέτρα βοήθειας στους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένα σημεία (κέντρο Αθήνας, λιμάνι Πάτρας κλπ): στέγαση, σίτιση, υγιεινή για όλους, μακριά από κάθε λογική γκέτο και στρατοπέδου συγκέντρωσης. Κτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται και τους αξιοποιούν.
Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ και η Συνθήκη Σένγκεν. Ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ