Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα ΕΑΑΚ για την δίκη του αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη


Στις 9 Μάρτη 2011 δικάζεται ο αγωνιστής Άρης Σειρηνίδης με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με μοναδικό "στοιχείο" μία έκθεση των βιολογικών εργαστηρίων της ΓΑΔΑ.
Ο Άρης συλλαμβάνεται στις 3 Μαΐου του 2010, στον Κεραμεικό, σε μπλόκο της αστυνομίας που αφορούσε ληστεία που είχε προηγηθεί σε κατάστημα Praktiker στην Πειραιώς κατά την οποία είχε τραυματιστεί υπάλληλος από πυροβολισμό. Ακολουθεί αγωνιώδης προσπάθεια της Ασφάλειας σε αγαστή συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) να τον εμπλέξουν στη ληστεία, προσπάθεια που τελικά αποτυγχάνει.
Στις 7 Μάη, λίγο προτού αφεθεί ελεύθερος από τον ανακριτή και ενώ τα ηνία είχε πλέον αναλάβει η αντιτρομοκρατική, εκδίδεται ένταλμα σύλληψής του και τελικά προφυλακίζεται, κατηγορούμενος για μια άσχετη και ξεχασμένη υπόθεση πυροβολισμού κατά κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2009. Η υπόθεση αυτή είχε γίνει γνωστή ως η υπόθεση του «ανθρώπου με τις παντόφλες και το σομπρέρο». Ένα νέο και ευφάνταστο τρομοσενάριο είχε στηθεί.
Μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο, η ταύτιση γενετικού υλικού DNA που ελήφθη παράνομα, χωρίς την συγκατάβαση του Άρη, από το πορτοφόλι του, με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε μια χειρουργική μάσκα που περισυλλέχτηκε στην περιοχή του περιστατικού. Πουθενά στη δικογραφία δεν προκύπτει ότι η μάσκα άνηκε στον δράστη των πυροβολισμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην μάσκα βρέθηκε γενετικό υλικό τριών διαφορετικών ανθρώπων!! Ακόμα και ο σωματότυπος του δράστη, από τις περιγραφές των μαρτύρων και των αστυνομικών, είναι τελείως διαφορετικός με αυτόν του Άρη Σειρηνίδη.
Στις 9 Μαρτίου ξεκίνησε η δίκη του Άρη Σειρηνίδη. Πρόκειται για μία κατεξοχήν πολιτική δίκη, βασισμένη σ'ένα σαθρό κατηγορητήριο που εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία το DNA ως μοναδικό στοιχείο κατηγορίας και ομηρίας ενός κοινωνικού αγωνιστή. Με βάση αυτό, αποτελεί εκτός από εκδικητική δίωξη και πιλοτική διαδικασία ενοχοποίησης κάθε εμπλεκόμενου στον ταξικό και κοινωνικό αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Άρη Σειρηνίδη και την παύση οποιασδήποτε δίωξης.