Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΞΑΝΑ


Για ακόμη μια φορά ο λαός της Παλαιστίνης μετράει τους νεκρούς του, καθώς περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους τις τελευταίες μέρες,8 εκ των οποίων ήταν παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300. Την ίδια στιγμή 3 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από παλαιστινιακούς πυραύλους που εκτοξεύονται ως απάντηση. Καθημερινά πραγματοποιούνται εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές και δεκάδες χτυπήματα σε περιοχές της Γάζας, ενώ προετοιμάζεται το έδαφος για ενδεχόμενη χερσαία επιδρομή.
Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με πρόφαση πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού κράτους από ισλαμικές οργανώσεις της Γάζας. Αιτία είναι η προσπάθεια του Ισραήλ να επιβληθεί ως ο κυρίαρχος στην περιοχή κάτι που είναι ασύμβατο με την ύπαρξη ανεξάρτητου κράτους της Παλιστίνης. Κι άλλες φορές κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου στο Ισραήλ έχει γίνει προσπάθεια επίδειξης πυγμής μέσα από επιθέσεις στην Παλαιστίνη, που αυτή τη φορά «επιβάλλονται» κι από τη συμμαχία του Ισραηλινού πρωθυπουργού με ακροδεξιούς, που επαναφέρουν το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων του Ισραήλ στο επίκεντρο.
Αυτή είναι η δολοφονική πολιτική του κράτους- τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, του συμμάχου των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι η πολιτική του προέδρου Σιμόν Πέρεζ και του επανεκλεγέντα Μπάρακ Ομπάμα, όσες αυταπάτες και αν υπάρχουν για αυτούς ακόμα και εντός της Αριστεράς. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι συνένοχη στο έγκλημα. Από το καλοκαίρι έχουν ενταθεί οι ανταλλαγές επισκέψεων Ελλήνων και ισραηλινών αξιωματούχων, ενώ πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις των ισραηλινών μαχητικών, κάνοντας πρόβα τζενεράλε για το βομβαρδισμό των αμάχων. Πρέπει να θυμηθούμε, ότι οι βόμβες που πέφτουν σήμερα στη Γάζα, όπως και οι απειλές της επίθεσης στο Ιράν και την Συρία, φέρουν την υπογραφή και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι οι κοινές ασκήσεις επίθεσης της ελληνικής και ισραηλινής αεροπορίας, οι κοινές ασκήσεις πολεμικής έρευνας και διάσωσης του ελληνικού και ισραηλινού στρατού και των ειδικών δυνάμεων.

Είναι, τελικά, το δόγμα της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την από κοινού καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του πλούτου (ορυκτού και ενεργειακού) της Μεσογείου, που προμηθεύει τον ελληνικό στρατό με τα δόγματα και τα μέσα καταστολής του εσωτερικού εχθρού και παρέχει στο Ισραήλ το στρατηγικό βάθος για την επιθετικότητα του ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής – και πρώτα απ’ όλα στους Παλαιστίνιους, που, ακόμη υπό κατοχή και σε διαρκή θρήνο, ετοιμάζονται για άλλη μια εισβολή.
Οι λαοί του αραβικού κόσμου βρίσκονται σε διαρκή ξεσηκωμό εδώ και δύο χρόνια, έχουν ανατρέψει δικτατορίες και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Στο επίκεντρο των εξεγέρσεων βρέθηκαν οι αιματοβαμμένες σχέσεις των αραβικών καθεστώτων με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Η επίθεση στη Γάζα μπορεί να γίνει αφορμή για έναν ακόμη μεγαλύτερο ξεσηκωμό που δεν θα μείνει στα μισά του δρόμου. Η ίδια η Ιντιφάντα άλλωστε αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες των λαών της περιοχής αλλά και ευρύτερα. Η πάλη του λαού των παλαιστινίων για την αυτοδιάθεση τους είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους τους λαούς που παλεύουν για ορίσουν οι ίδιοι τις τύχες τους. Η αναταραχή στον αραβικό κόσμο μπορεί και πρέπει να σαρώσει και τα καθεστώτα και τους ιμπεριαλιστές και το σιωνιστικό τους μαντρόσκυλο, να δεθεί με τις αγωνιζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και να ψηλαφίσουν μια άλλη προοπτική πέρα από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Άμεση παύση των βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού
Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στην σφαγή των Παλαιστινίων
Νίκη στην Ιντιφάντα-λευτεριά στην Παλαιστίνη